Engelli Sporları

Sporda "Engeller" bir bir aşılıyor

18 Ocak 2015 Pazar 11:39 - Son Güncelleme 18 Ocak 2015 Pazar 11:45

Bakan Kılıç engelli sporcular için önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2014 yılında engelliler spor federasyonlarına yönelik desteğini artırarak devam ettirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2010 yılında Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığından 9 milyon 300 bin lira destek alan federasyonlara, 2014 yılında yaklaşık yüzde 60'lık artışla, 15 milyon 703 bin 830 lira nakdi katkıda bulunuldu.

Engellilere yönelik faaliyet yapan yaklaşık 650 kulübe ise 3 milyon 800 bin liralık katkı yapıldı. Bakanlığın desteğiyle birlikte engelli lisanslı sporcu sayısında da artış yaşandı. 2013 yılında 31 bin 492 olan engelli lisanslı sporcu sayısı, 2014'te 34 bin 181'e çıktı.

Açıklamada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, engelli sporcuların 2014 yılında büyük başarılar elde ettiğini belirterek, "Uluslararası müsabakalarda engelleri bir bir aşan sporcularımızın başarıları bizlere onur veriyor. Çalışmalarındaki gayretleri ve kazanma arzuları başarının en önemli anahtarı" ifadelerini kullandı.

Engelli vatandaşların sıkıntılarını çözmek adına yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlatan Kılıç, "Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların çözüme ulaştırılması için önemli çalışmalara imza attık. Bu konudaki kararlığımızı her zaman göstermeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sporda engeller kaldırıldı

Para desteğin yanı sıra "Sporda Engelleri Kaldırıyoruz" sloganıyla yola çıkan araçlar, paralimpik sporcuların evlerinden alınıp, saha ve tesislere ulaşmasını sağladı. Özel olarak tasarlanan ve hizmete sunulan bu araçlar 20 ilde hizmet verdi.

"Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor" projesiyle eğitim kursları tamamlanırken, 81 ilde uygulamaya konulan "Engelliler İl Spor Merkezleri" hayata geçirildi.

Evlerine kapanmış, sosyal hayattan uzaklaşmış, aileleriyle sorun yaşayan veya tedaviye cevap vermekte direnen engelli bireyler evlerinden çıkarıldı ve sporla tanıştırıldı.

Destek başarıyı getirdi

Engelliler spor federasyonlarıyla koordineli olarak hayata geçirilen projeler meyvelerini verdi.

Dubai'de 4-11 Nisan tarihlerinde düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Halter Şampiyonası'nda Nazmiye Muslu, kaldırdığı 103 kiloyla dünya rekoru kırarak altın madalyaya uzandı.

Finlandiya'da yapılan Dünya Golbol Şampiyonası'na tarihinde ilk kez katılan Kadın Milli Takımı, bronz madalya elde ederek, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na kota aldı.

İngiltere'deki Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ise görme engelli atlet Öznur Yılmazer, 3 altın madalya birden kazanarak, şampiyonaya damga vurdu.

Samsun'da yapılan 21 Yaş Altı Dünya İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası'nda, Erkek ve Kadın Milli Takımları organizasyonu ikincilikle tamamladı.

Portekiz'de 21-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda milli sporcular, 10 madalya kazandı.

Sıradaki Haber
Beşiktaş rahat kazandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz