Engelli Sporları

"Basketbolu gözyaşlarıyla bırakmıştım"

22 Nisan 2015 Çarşamba 12:28

Cem Gezinci, tekerlekli sandalye basketboluna nasıl başladığını anlattı.

Beşiktaş altyapısında basketbol oynarken yaşadığı sakatlıkla spor hayatı sona eren Galatasaray Tekerlekli Sandalye Takımı'nın milli oyuncusu Cem Gezinci, daha sonra kendisine gelen bir teklifle başladığı tekerlekli sandalye basketbolunda önemli başarılar elde etti.

Beşiktaş'ın altyapısında basketbola başlayan Cem Gezinci, siyah-beyazlıların genç takımında oynarken 2003'te yaşadığı sakatlıktan sonra koşan basketbolu bırakmak zorunda kaldığını anımsattı.

Gezinci, "Beşiktaş altyapısında oynarken sakatlandım ve sağ dizimden 3 operasyon geçirince basketbol hayatım sona ermişti. Sonunda basketbolu gözyaşları içinde bırakmak zorunda kaldım" dedi.

Yaşadığı talihsiz olayın ardından 2007'de gelen bir teklifle basketbol kariyerini farklı bir kulvarda sürdüren Gezinci, sporu sakatlık sebebiyle bırakmış sporcuların tekerlekli sandalye basketbolu oynayabileceğini öğrendiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Bana gelen bir teklifte, sporu sakatlık sebebiyle bırakmış sporcuların Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu'ndan (IWBF) izin alarak, tekerlekli sandalye basketbolu oynayabileceği söylendi. Sakatlanarak sporu bırakan basketbolcu, raporlarıyla bu sakatlığını IWBF'de ispatlayabilirse bu sporu yapabiliyor. Tekerlekli sandalye basketboluna o şekilde başladım."

Gezinci, başlarda zorlandığını belirterek, "Tabii ki tekerlekli sandalye basketboluna yeni başlayan herkes zorlanır. Sandalyeye oturup, oynamaya çalışıyorsun. Kuralları yüzde 95 oranında koşan basketbolla aynı ama çok zor. 8 yıl çalışıp bir yerlere geldik. İnşallah daha fazla gideceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bu spor çok aşama kaydetti"

Cem Gezinci, tekerlekli sandalye basketbolunda kulüp ve milli takım bazında önemli başarılar elde edildiğini dile getirdi.

Milli basketbolcu, 8 yıldır tekerlekli sandalye basketbolu oynadığını vurgulayarak, "Tekerlekli Sandalye Basketbolu Türkiye'de çok aşama kaydetti. Galatasaray, Beşiktaş ve diğer kulüplerimizin başarısını gösterebiliriz. Milli takımlardaki başarıları da gösterebiliriz. Umuyorum ki önümüzdeki 8-10 yıl içinde alttan gelen gençlerimizle beraber çok daha büyük başarılar elde edeceğiz" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'ın aday kadrosunda yer alan Cem Gezinci, milli takımda yeni bir oluşum içinde olduklarını da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz son Avrupa ikincisi ve dünya üçüncüsüyüz. Hocamız değişti, yeni bir oluşum içindeyiz. Aramızda yeni arkadaşlarımız var. Ağustos ayında İngiltere'de yapılacak Avrupa Şampiyonası bizim için çok önemli. Olimpiyatlara gitme yolu oradan geçiyor. Umarım güzel bir netice sonunda bayrağımızı olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil ederiz."

Sıradaki Haber
Yalova Engelliler deplasmada galip
Yükleniyor lütfen bekleyiniz