Engelli Sporları

Engelli sporculara basketboldan destek

20 Kasım 2013 Çarşamba 14:57 - Son Güncelleme 20 Kasım 2013 Çarşamba 15:01

THY Avrupa Ligi maçlarına oyuncuların formalarında "One Team" yazacak.

THY Avrupa Ligi'nde 6. haftada oynanan maçlarda basketbolcular, engelli sporculara destek olmak amacıyla formalarında "One Team" (Tek Takım) ismiyle sahada olacak.

THY Avrupa Ligi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülen "One Team"e destek olmak amacıyla, 6. ve 7. haftada oynanacak maçlar, bu projeye ithaf edilecek.

Avrupa Ligi'nin 6 haftasında Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Liv Hospital'ın da dahil olduğu turnuvaya katılan takımların oyuncuları, formalarında isimlerinin olması gereken yerde bu projenin adını taşıyacak.

Proje kapsamında, zihinsel engellilerin spor yoluyla topluma dahil edilmesi teşvik edilecek. 21-29 Kasım tarihlerinde, Euroleague oyuncularının yanı sıra Avrupa'daki tüm arenalarda Özel Olimpiyatlar'a katılan kadın ve erkek sporcular, One Team elçileriyle sahaya çıkacak.

Avrupa Ligi ekiplerinden Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Sinan Güler, kulübünün internet sitesine projeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Konu insanlar olduğunda aslında hepimiz tek bir takımız. Zafere ulaşmak için mücadele ederken, formamızdaki renk ne olursa olsun farklılıkları gözetmeksizin tüm engelliler için bir araya geleceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

THY Avrupa Ligi'nin CEO'su Jordi Bertomeu ise belirterek, "Toplumdaki dışlanmış grupların yeniden toplumun bir parçası olmasını sağlamaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Oyuncuların One Team formasıyla 2 hafta boyunca sahaya çıkmalarındaki amacın, taraftarların ortak hedefler ve değerler üzerindeki farkındalığını arttırmak olduğunu söyleyen Bertomeu, projeye destek veren tüm basketbolculara teşekkür etti.

One Team Projesi ile ekonomik yönden yetersiz kalan ailelerin çocuklarına basketbol ile ulaşılması, zihinsel ve fiziksel engelli insanların spor sayesinde paylaşımlarının artması, sokak çocuklarının topluma kazandırılması gibi maddi ve manevi yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşılıyor.

Sıradaki Haber
Galatasaray farka gitti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz