Engelli Sporları

Yalova Ortopedikler'den önemli başarı

15 Mart 2015 Pazar 00:17 - Son Güncelleme 15 Mart 2015 Pazar 00:49

Grubunu lider tamamlayan temsilcimiz, Challenge Kupası'na katılma hakkı kazandı.

Tekerlekli sandalye basketbolunda Avrupa Ligi 3 organizasyonunda mücadele eden Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK), grubunu ilk sırada tamamlayarak Avrupa Challenge Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Yalova 90. Yıl Salonu'nda düzenlenen organizasyonda, gruptaki son maçında İspanyol temsilcisi Club Bilbao'yu 68-64 mağlup eden Türk temsilcisi, böylece 23-26 Nisan tarihlerinde Hollanda'da yapılacak Challenge Kupası'na katılma hakkı elde etti.

İspanyol temsilcisi Club Bilbao ikinci olurken, İngiltere'den London Titans üçüncü, Litvanya'dan RSK Kaunas dördüncü ve Yunan Dodekanisos beşinci oldu.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, ödül töreninde yaptığı konuşmada, YOSK sporcularının, Yalova'ya ve Türkiye'ye bayram havası yaşattığını belirterek, "İnancın ve azmin önünde hiçbir şey yok. YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç kardeşimiz, bu takımı kurduğu günden beri yanındayım. Bana bir basketbol takımı kurduklarını ve engellilerin evlerinde kalmasını istemediklerini, spor yapmalarını istediklerini söylediklerinde ben de onlara, sonuna kadar yanlarında olacağımı söyledim" diye konuştu.

YOSK Başkanı Erkoç da, kendilerini yalnız bırakmayan tüm taraftarlara teşekkür ederek Hollanda'da düzenlenecek şampiyonada çok iddialı olduklarını söyledi.

Kaptan İlhan Çelikdemir ise henüz işlerinin bitmediğini, bir ay sonra Hollanda'da kupayı kaldıracaklarını belirtti.

Ardından takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi.

Sıradaki Haber
Beşiktaş RMK Marine yenilgiye rağmen...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz