EURO-2020

"Başarılı olacağımızdan eminiz"

29 Mayıs 2021 Cumartesi 14:15 - Son Güncelleme 29 Mayıs 2021 Cumartesi 14:38  |  Kaynak : TRT SPOR

A Milli Takımımızın yıldızları Mert Günok ve Kaan Ayhan, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımımızın tecrübeli oyuncuları Mert Günok ve Kaan Ayhan, basın mensuplarının karşısına çıktı.

Şampiyona öncesi herkesin başarı için seferber olduğunu belirten Mert Günok, şunları kaydetti:

“Pandemiden dolayı geç kalınmış bir şampiyonaya hazırlanıyoruz. Sürecin başında, 2 yıl önce, ilk kampta bu ekip başarılı olabileceğini hissettirdi. Biz de tüm çalışanlar olarak bu sinerjiyi hissettik ve şampiyonaya katılmaya hak kazandık. Kamp gayet güzel gidiyor. Hem teknik ekibimiz, hem çalışanlarımız, otel çalışanları da dahil herkes bizim için seferber oldu, herkese teşekkür ediyoruz. Turnuvaya gidilen yolda oynadığımız maçlarda kritik maçlar oynadık. Benim de Kaan’ın da kritik pozisyonları, Kaan’ın kritik golleri oldu. Tüm takımın başarısı, bireysele indirmemek lazım. Şimdi tabii hiçbir şey bitmedi, sırada şampiyonada başarılı olmak var. Başarılı olacağımızdan da eminiz.”

"Kimin oynadığı önemli değil"

Milli Takım'da ve henüz Milli Takım'a çağrılmayan kaleciler arasında çok değerli isimler olduğunu belirten Mert Günok, olumlu bir rekabet olduğuna değinerek, “Uğurcan, Altay, Gökhan, çok değerli arkadaşlarımızla beraber kamptayız. Burada bulunmayan çok değerli kalecilerimiz de var. Milli forma altında kimin oynadığı gerçekten önemli değil. Herkes birbirine destek oluyor. Kalecilerin arkadaşlığı da önemli ve gayet güzel bir arkadaşlık var. Kimin oynayacağından çok iyi performans vermek önemli. Ben de eleme maçlarında oynamıştım, şu anda tabii ki kimin oynayacağı hocamızın kararıdır. Şampiyona zamanı belli olacak. Kim oynarsa oynasın hepimiz birbirimize destek oluruz.” dedi.

Pandemi şartlarına da değinen tecrübeli eldiven, sözlerini şöyle noktaladı:

“Turnuvaya katılmaya hak kazandığımız dönemde takım oturmuş ve herkes zirve performansına ulaşmıştı. Bireysele çok fazla indirgemek istemiyorum ama pandemi herkesi olduğu gibi oyunculara da performans anlamında vurduğu oldu. Kamp hazırlığı yapıyoruz, uzun süredir hazırlanıyoruz. Bu sebeple sorun olacağını düşünmüyorum ve daha güçlü gideceğimizi düşünüyorum."

"Kendimi çok şanslı hissediyorum"

Kaan Ayhan ise, Milli formayı terletmenin büyük bir gurur olduğunu söyleyerek, “Milli Takım kariyerimde kendimi çok şanslı hissediyorum. Takım olarak Avrupa Şampiyonası’na katılmak için çok çaba gösterdik. Sahaya birlik olarak çıktık. Geride uzun bir yol bıraktık. Şimdi de önümüzde uzun bir yol var. Hepimizin emeği geçti, inşallah Allah utandırmaz ve daha da güzel günler görürüz.” dedi.

Milli Takım'ın üçlü savunma denemeleri hakkında Kaan Ayhan, soruları şöyle yanıtladı:

“Ben taktik anlamda üçlü savunmada zorlandığımızı düşünmüyorum. Çağlar da Leicester’da son maçlarda üçlü oynuyor. Ben de eski kulübümden ve İtalya’dan üçlüye, beşliye alışık olduğumu düşünüyorum. Tabii ki maç esnasında yeni arkadaşlarla ilk defa maça çıkmanın sorunlarını yaşadığımızı düşünüyorum. Azerbaycan maçına iyi başlamadık ama ‘maç esnasında değiştirmek’ diye bir özelliğimiz olduğunu düşünüyorum. İnşallah turnuvada faydasını görürüz.”

"Çok dengeli bir grubun içindeyiz"

Sassuolo'da teknik direktörü De Zerbi'den çok şey öğrendiğini belirten Kaan Ayhan, öğrendiklerinin Milli Takım'a da katkı vermesini umduğunu söyledi.

Ayhan, EURO 2020'de yer aldığımız A Grubu'na ve attığı gollere değindiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sadece İtalya veya biz değil, çok dengeli bir grubun içindeyiz. Herkes herkesi mağlup edebilir. İtalya’da 3-4 arkadaşım var, onları tanıyorum. İtalya daha tecrübeli ve taktiğe yönelik bir takıma sahip ama biz de Hollanda maçı olsun, Fransa maçı olsun, büyük ülkelerle başarılı şekilde mücadele ettik. Bunu tekrarlamak isteriz ve şansımız olduğunu düşünüyorum. Üç maçın üçünden de başarılı şekilde çıkmak istiyoruz.

Takım arkadaşlarım çok güzel ortalar açıyorlar, o yüzden çok şanslıyım. Milli Takım kariyerine bakınca kendimi şanslı hissediyorum. Azerbaycan maçında topun önüme düşmesi yetenekten çok şanstı bence. Yine de, defans oyuncusu olarak ilk görevim gol yememek olsa da, gollerimle de takıma katkı sağlamak istiyorum. Herkes böyle düşünüyor, kimin gol attığı önemli değil. Yeter ki takım kazansın.”

Azerbaycan karşısında sahaya kaptan olarak çıkmasını değerlendiren Kaan Ayhan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kaptan olarak sahaya çıkmak özel bir duygu. Milli Takım formasını terletmekten sonra kaptan olarak sahaya çıkmak nasip oldu. İlk Milli maçına çıkan arkadaşlara yardım etmeye çalıştım. Kaptanlık bandı tabii ki Burak ağabeye ait ama benim için özel bir gün, önemli bir adımdı.”

Sıradaki Haber
A Milli Takımımız, Cem Yılmaz'ın sahne gösterisini izledi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz