EURO-2024

Galler'den ilginç takım pozları

26 Haziran 2021 Cumartesi 19:37 - Son Güncelleme 27 Haziran 2021 Pazar 03:14  |  Kaynak : TRT SPOR

EURO 2016'daki takım fotoğrafları ilgi odağı olan Galli futbolcular, bu geleneği EURO 2020'de sürdürdü. Peki Gallerli futbolcuların bu farklı takım pozu verme geleneği nasıl ortaya çıktı?

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) Türkiye'nin de yer aldığı A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükselen Galler, Danimarka'nın rakibi oldu.

Galler, turnuvadaki performanısının dışında maç öncesinde çektirdiği takım pozuyla da dikkat çekiyor. İlk olarak EURO 2016'daki farklı takım fotoğraflarıyla ilgiyi üzerine çeken Galli futbolcular, bu geleneği EURO 2020'de de devam ettirdi.

Her maç öncesi farklı şekilde poz veren Galli futbolcular, Danimarka karşılaşmasında da bu geleneklerini unutmadı. Galli futbolculardan 4'ü ayakta, 7'si ise oturarak poz verdi.

Peki bu gelenek nasıl doğdu?

Galler Milli Takımı'nın sıra dışı pozları ilk zamanlarda plansızmış. Galli futbolcu Joe Ledley, 2016'da konuyla ilgili verdiği demeçte, bunun doğaçlama olarak başladığını kabul ederken daha sonraları ise bu arayışın bir totem haline geldiğini ifade etmişti.

Galli futbolcular için bir şans niteliği taşımaya başlayan bu pozlar her maç öncesi değişiyor. Bazen ayakta 3, bazen 4 futbolcu yer alıyor. Bazen de oyuncular asimetrik bir şekilde birbirinden ayrı poz veriyor.

EURO 2016'da çeyrek final oynayan Uluslar Ligi'nde küme atlayan Galler Milli Takımı, EURO 2020'de de gruptan çıktı. Ancak son 16 turunda Danimarka'ya 4-0 yenilerek turnuvaya veda eden Galler'in farklı "poz totemi" bu kez işe yaramamış görünüyor!

 Çeyrek final biletini kapan Danimarka'nın futbolcular ise Galler maçı öncesi klasik şekilde poz vermişti.

Sıradaki Haber
Cüneyt Çakır, Hırvatistan-İspanya maçını yönetecek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz