EURO-2024

Grup maçlarından dikkat çeken detaylar

24 Haziran 2021 Perşembe 18:45 - Son Güncelleme 24 Haziran 2021 Perşembe 19:30  |  Kaynak : TRT SPOR

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup etabı sona erdi. 6 grupta toplamda 36 mücadele oynandı. Gelin şimdi bu aşamada ön plana çıkan istatistiklere göz atalım...

Avrupa Futbol Şampiyonasında grup aşaması geride kaldı. Turnuvanın bu etabında ilk 2 sırada yer alan takımlar ve en iyi 4, üçüncü üst tura kalmaya hak kazandı.

Buna göre gruplarında ilk 2 sırayı alan; İtalya, Galler, Belçika, Danimarka, Hollanda, Avusturya, İngiltere, Hırvatistan, İsveç, İspanya, Fransa, Almanya ve en iyi 4 3’üncü arasındaki İsviçre, Ukrayna, Çekya ve Portekiz sonraki turda mücadele edecek.

Şampiyonanın grup aşamasında toplamda 94 gol kaydedildi. Bu gollerin 8’i penaltı noktasından filelerle buluştu.

F Grubu'nun son maç gününde oynanan ve Portekiz ile Fransa'nın 2-2 berabere kaldığı mücadelede meşin yuvarlak 3 kez penaltıdan ağlara gitti ve grup etabında en fazla penaltı kullanılan müsabaka bu erken final niteliğindeki karşılaşmada oldu.

Maç başına gol ortalaması 2,62, topun en fazla ağlarla buluştuğu aralık ise 46 ile 60. dakikalar arası oldu. Bu 15 dakikalık dilimde 22 gol kaydedildi.

En çok gol atan takım 8 ile Hollanda olurken, Portekizli Cristiano Ronaldo, 5 defa fileleri havalandırarak grup aşamasında en fazla gol kaydeden oyuncu olarak kayıtlara geçti. Yıldız futbolcu, böylece Portekiz formasıyla 109. golüne ulaştı ve İranlı Ali Daei'yi yakalayarak milli takım forması altında en fazla gol atan futbolcu rekoruna ortak oldu.

Danimarkalı Hojbjerg ile İsviçreli Zuber, 3'er asist ile bu kategoride zirveye çıktı. Milli takımımızın kalesini koruyan Uğurcan Çakır ise 18 kurtarışa imza atarak bu alanda birinciliği aldı.

Grup etabının en gollü geçen maçı F Grubu’nda Portekiz ile Almanya’nın karşılaştığı ve Panzerlerin rakibini 4-2 mağlup ettiği müsabaka oldu. F Grubu ayrıca, 20 gol ile bu aşamada en fazla gol kaydedilen gruptu.

36 maçta toplamda 97 defa sarı kart gösterildi. Hakemler, 2 kez ise kırmızı kart çıkardı.

3 maçını da kazanıp 9 puana ulaşan; İtalya, Belçika ve Hollanda, gruplarda en fazla puan toplayan takımlar oldu. Milli takımımızın da A grubundaki rakibi olan İtalya, 6 gol kaydedip hiç gol yemeyerek önemli bir başarıya imza attı.

D Grubu’nda 7 puan toplayan İngiltere de, aynı gök mavililer gibi 3 maçta kalesini gole kapattı 

Sıradaki Haber
Ali Daei'den Ronaldo'ya tebrik
Yükleniyor lütfen bekleyiniz