EURO-2024

Nuno Gomes'ten TRT SPOR'a özel açıklamalar

28 Mayıs 2021 Cuma 22:05 - Son Güncelleme 28 Mayıs 2021 Cuma 22:25  |  Kaynak : TRT SPOR

Portekiz futbolunun yetiştirdiği en özel golcülerden olan Nuno Gomes, TRT SPOR Roma Muhabiri Dündar Keşaplı’nın sorularını yanıtladı. Gomes, "Türkiye ve İtalya gruptan çıkacaktır. Favori iki takım oldukları görüşündeyim." dedi.

İşte Gomes'in, Dündar Keşaplı'nın sorularına verdiği yanıtlar...

"Türkiye ve İtalya gruptan çıkacaktır"

Dündar Keşaplı: Nuno, Avrupa Şampiyonası'na az bir sure kaldı. Açılış maçı İtalya-Turkiye arasında oynanacak. Bu maç için senin görüşünü alabilir miyiz? Sence nasıl sonuçlanacak?

Nuno Gomes: Her şeyden önce herkese merhabalar, seninle konuşmak ve sizin konuğunuz olmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye'deki sporseverleri de selamlamak istiyorum… Oldukça enteresan ilginç bir maç olacağını düşünüyorum. Yakından izlemek, takip etmek gerekiyor. Ben iki takımın da (Türkiye ve İtalya) gruptan çıkacaklarını düşünüyorum. Favori iki takım oldukları görüşündeyim. İsviçre de önemli ancak bu iki takım çok iyi dönemden geçiyor. Bu nedenle bana göre mutlak izlenmesi gereken maç. İtalya milli takımı Mancini ile oldukça iyi bir dönemden geçiyor. Başarılı sonuçlar elde ediyorlar. İtalya milli takımı uzun bir süredir önemli denecek boyutt Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası oynamıyor. Güçlü oyuncuları var ve iyi oynayan bir ekipten oluşuyor. Türkiye için de geçerli. Uzun bir aradan sonra çok başarılı ve kaliteli futbolculardan iyi bir ekip kurdular. İyi dönemden geçiyorlar. Ama tabii ki bu iki takım gibi diğerleri de sahada son sözü söyleyecekler. Tahmin yürütmek zor. Kimin kazanacağını bilmek çok zor. İki takım da çok iyi dönemden geçtiği için bence iyi bir Avrupa Şampiyonası çıkartacaklar. 

"Futbol seyircisiz oynanınca bir şey ifade etmiyor"

Dündar Keşaplı: Uzun bir aradan sonra tam olmasa da yaklaşık %25 oranda seyircili maç oynanacak. Bu sonraki aşama için iyi bir sinyal olur mu? Yani yeniden seyircili oynanması için önemli bir adım atıldı diyebilir miyiz? 

Nuno Gomes: Bence evet. Sporu sevenler yeniden stadyuma dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorlar. Yeniden tribünlerden maç izlemek, takımlarını desteklemeyi bekliyorlar. Umarım her şey yolunda gider. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hükümet yetkilileri gereken değerlendirmeyi yapmışlardır. İlk maçta seyircili oynanması da iyi bir sınav olacak herkes için. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Stadyumda o günü, o anı beklemek, yeniden seyircili oynanma heyecanını yaşamak istiyorum. Futbol seyircisiz oynanınca bir şey ifade etmiyor. Aynı heyecan, aynı duygu yaşanmıyor. Avrupa Şampiyonası'nda seyirci alınacak olması güzel, sevindirici bir gelişle. 

"O yarı finali oynamak bir rüya gibiydi"

Dündar Keşaplı: Avrupa Şampiyonası'ndan konuşurken sen de önemli tecrübe edindin. 2000 yılında Fransa'ya karşı ilk golü attın ancak daha sonra turu geçen Fransa oldu. Tartışmalı bir maçtı. O an yaşadıklarını, hissettiklerini anlatır mısın?

Nuno Gomes: O benim ilk Avrupa Şampiyonam oldu. Uzun bir süre geçti (gülerek) artık biraz yaşlandım. O Avrupa Şampiyonası'nda 4 gol attım. İngilteye'yi 3-2 yenmiştik. Fransa'ya gol attım. Ayrıca o şampiyonada Türk milli takımına karşı da gol attım. Çok iyi dönemdeydik. O yarı finali oynamak bir rüya gibiydi ve bir rüyaya daha çok yakındık. Fransa'ya ilk golü atmıştım, önemliydi ama Fransa o dönem inanılır gibi değildi. Çok iyi kadrosu vardı ve iyi oynuyordu. O dönem kadroda olan önemli isimleriden bizi Zidane idi. Penaltıdan golü atmıştı ama ondan önce  önemli fısatları bulmuş ama değerlendirememişlerdi. O verilen penaltı çok tartışılan bir pozisyondu. Hakemle de çok tartıştık ama sonuç değişmedi. Finalde Fransa, İtalya'yı yenerek şampiyon olmuştu. Ne yazık ki finale çıkamamıştık, bu tabii ki bizi üzmüştü. 

"Yunanistan finalini nasıl oldu da kaybettik, anlam veremiyorum"

Dündar Keşaplı: Avrupa'dan konuşmuşken, 2004 yılında Yunanistan ile oynadığınız final vardı. Yunanistan tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu. O finalde Portekiz milli takımını 2-1 yenmişti. Son anda kupayı elinizden kaçırdınız diyebilir miyiz?

Nuno Gomes: Daha önce de dediğim gibi, 2000 yılında yaklaştık. Çok yaklaştık. 2004'te de aynı şekilde ama o kadar hazırlık yapıp mücadele ettikten sonra kaybetmek tabii ki korkulu bir rüya gibi oluyor. O maçta sanki top kaleye girmek istemedi. İyi oynadık, Yunanistan da büyük bir Avrupa Şampiyonası mücadelesi verdi. Onların da hakkını vermek lazım, kutlamak gerekiyor. Yunanistan bizi o turnuvada iki kere yendi. İlk grupta karşılaştığımız an, daha sonra da finalde. Bizim için çok üzücüydü. O kaybettiğimiz final maçı için bugün düşündükçe bir anlam veremiyorum. Nasıl oldu da kaybettik. Onlar daha iyiydi ama biz de bir kaç yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nı kazanmayı başardık.

"İmparator ile Fiorentina'da güzel günler geçirdik"

Dündar Keşaplı: Uzun bir aradan sonra Mourinho İtalya'ya geri döndü, Roma'ya geldi. Hiç gündemde yoktu. Sürpriz bir şekilde gerçekleşen bu transfer sonrası Roma'da ne gibi gelişmeler olur? Ronaldo, Real Madrid kulübünden Juventus'a transferi bir hata mı? Bu sezon şampiyonluğu kaçırdılar, şimdi de Şampiyonlar Ligi de riskte, sence gider mi kalır mı? Son olarak Fatih Terim ile birlikte oynadın. Terim'e bir mesajın var mı?

Nuno Gomes: Mourinho için güzel yarış olacak. Roma'nın iklimi çok farklı. Taraftarı eğer kulübün takımın ve hocanın yanında olursa, çok güçlü oluyorlar ve kazanıyorlar. Büyük ve önemli teknik direktör, bence çok başarılı olacaktır. İtalya'da daha önce başarılı oldu. Kariyeri'nin bu döneminde İtalyan futbolunu tercih edip seçmesi, önemli bir adım. Roma kulübünün yeni hedefleri, projeleri var. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi oynamayacak olası bir avantaj. Onun baskısı olmayacak. Bu nedenle takıma yenilik getirecektir. İyi bir takım kuracak. Ligde mücadele edeceğini düşünüyorum. Kendi sistemine göre kuracağı yeni takımında başarılı olacaktır. Taraftarlar da stada giderken büyük heyecanla, keyifle gidecektir. Çünkü o bir fenomen ve onu izlemek bir başka keyif verecektir diye düşünüyorum.

Ronaldo'ya gelince, Juventus takımıyla Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istedi. Kolay değil tabii ki Juventus da finale gidecek başarıyı gösteremedi, şampiyon olamadı. Ligi de İnter kazandı ancak Ronaldo yine de 30'dan fazla gol attı. Kazanamadılar ama kendi üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Bir yıl daha sözleşmesi var. Bana göre sözleşme sonuna kadar kalıp daha sonra başka bir lige gider.

Terim'e gelince, Galatasaray da başarılı. O büyük bir teknik adam. İmparator ile Fiorentina'da güzel günler geçirdik. Fırsat buldukça görüşüyoruz. Onun iyi olmasını isterim. O bunu iyi biliyor...

Sıradaki Haber
Dino Zoff'tan TRT SPOR'a özel röportaj
Yükleniyor lütfen bekleyiniz