EURO-2020

ÖZET | Bakü'de büyük şok! A Milliler ikinci maçında da mağlup

16 Haziran 2021 Çarşamba 20:55 - Son Güncelleme 17 Haziran 2021 Perşembe 02:31  |  Kaynak : TRT SPOR, AA

A Milli Takımımız, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu ikinci maçında Galler'e 2-0 mağlup oldu. İkinci karşılaşmasından da puansız ayrılan Ay-yıldızlılar, gruptan çıkma şansını zora soktu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede Galler, Aaron Ramsey ile 43. dakikada 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi.

61. dakikada Gareth Bale ile penaltı kaçıran Galler, Connor Roberts ile 90+5'te skoru 2-0 yaptı ve sahadan 3 puanla ayrıldı. 

Gruptaki ilk maçında İtalya'ya 3-0 kaybeden A Milli Takımımız, ikinci maçtan da puan çıkaramadı ve üst tur şansını oldukça azalttı. Galler ise puanını 4'e yükseltti ve üçüncü maçlar öncesi tur için büyük avantaj yakaladı.

Grubumuzda oynanan diğer karşılaşmada İtalya, İsviçre'yi 3-0 yenerek üst tura çıkmayı garantiledi.

Milllerin yeni hedefi en iyi 4 üçüncü arasında yer almak

A Grubu'ndaki son maçında 20 Haziran'da TSİ 19.00'da Bakü Olimpiyat Stadı'nda İsviçre ile karşılaşacak olan A Millilerin, gruptan çıkmak için tek şansı "en iyi 4 üçüncü takım" arasında yer almak.

En iyi üçüncülük için ilk olarak gruplarını 3. bitiren takımların topladıkları puanlara bakılacak. Puanların eşitliğinde gol averajına, averaj eşitliğinde atttığı gol sayısına, gol sayısı da eşitse Fair-Play puanına bakılacak.

A Milliler’in "Son 16 Turu"na kalabilmesi için 1 puanı bulunan İsviçre’yi yenmesi yetmeyecek, diğer gruplardaki takımların alacağı sonuçlarda büyük önem taşıyacak.

Stat: Bakü Olimpiyat

Hakemler: Artur Dias, Rui Tavares, Paulo Soares (Portekiz)

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Umut Meraş (Dk. 72 Mert Müldür), Okay Yokuşlu (Dk. 46 Merih Demiral), Ozan Tufan (Dk. 46 Yusuf Yazıcı), Kenan Karaman (Dk. 75 Halil Dervişoğlu), Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder (Dk. 83 İrfan Can Kahveci), Burak Yılmaz

Galler: Ward, Connor Roberts, Mepham, Rodon, Ben Davies, Morrell, Allen (Dk. 73 Ampadu), Bale, Ramsey (Dk. 85 Wilson), James (Dk. 90+3 Williams), Moore

Goller: Dk. 42 Ramsey, Dk. 90+5 Connor Roberts (Galler)

Sarı kartlar: Dk. 90+2 Ben Davies, Dk. 90+2 Mepham (Galler), Dk. 90+2 Burak Yılmaz, Dk. 90+2 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye)

 

Aday kadro

A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Schalke 04), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Umut Meraş (Le Havre), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

Orta saha: Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Taylan Antalyalı (Galatasaray), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğlu (Milan)

Forvet: Cengiz Ünder (Roma), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf), Halil Dervişoğlu (Brentford).

Sıradaki Haber
EURO 2020'de günün programı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz