EURO-2020

''Türkiye de grupta favori''

12 Aralık 2019 Perşembe 19:11 - Son Güncelleme 23 Mart 2021 Salı 19:59  |  Kaynak : TRT SPOR

İtalya’nın efsanevi kalecisi Dino Zoff, TRT SPOR'dan Dündar Keşaplı'ya konuştu. Zoff, ''Türkiye’nin de grupta favori olduğunu söyleyebiliriz'' dedi.

İtalyan futbolunun önde gelen ismi Dino Zoff, 2020 Avrupa Şampiyonasının açılış maçı olan Türkiye-İtalya müsabakasını TRT SPOR’a değerlendirdi.

Türkiye, İtalya, İsviçre ve Galler’in bulunduğu A Grubu ve Türkiye’yi nasıl değerlendirdiği sorulan ünlü futbol adamı, “Türkiye’nin de grupta favori olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü, takip ettiğim kadarıyla Türkiye de eleme grubunda iyi işler yaptı” dedi.

Zoff, bu Avrupa Şampiyonası’nın farklı bir formatta oynanacağına ve de İtalya’nın ev sahibi olduğuna dikkati çekerek, “Bu sefer İtalya ev sahibi ve Türkiye deplasmanda oynayacak. Bu nedenle de bu yeni formatta, bizim belli bir avantajımız olduğunu söylemek durumundayım. Nasıl biteceğini bilemeyiz. Türk Milli Takımı, ilginç ve kaliteli oyunculardan oluşan önemli bir takım ama İtalya’da oynamak da hiç kolay değil” yorumunu yaptı.

İtalya’daki büyük kulüplerde forma giyen Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Merih Demiral gibi isimlerin Türk Milli Takımı’na katkıda bulunup bulunmayacağı sorulan Zoff, “Tabii ki katkıda bulunmak zorundalar. Onların bu katkıyı verecek düzeyde olduklarına inanıyorum. İyi şeyler yapmak için hem hevesliler hem gençler, bunu kullanabilirler. İlginç maçlar çıkarabilirler” cevabını verdi.

İtalya Milli Takımı’nın 2 sene önce Dünya Kupası’na gidemediği hatırlatılan Dino Zoff, “Bu, 2 sene önce Dünya Kupası finallerine gidemeyen İtalya’dan çok farklı bir takım. Bu İtalya Milli Takımı, çok daha kararlı ve parlak bir şekilde yol aldı bu sefer. Bu ilginç özelliklere sahip genç oyunculardan kurulu takım, çok iyi sonuçlar alabilir. Kazanmak için halen daha fazla çalışmak gerek ama bir yandan da bizim milli takımımızın üstüne çıkabilecek çok fazla da takım görmüyorum. Belki 1-2 tane takım olabilir” dedi.

Zoff, İtalya Milli Takımı’nın eleme grubunda 10’da 10 galibiyet aldığını dile getirerek, “Bu Avrupa Şampiyonası’nda büyük işlere imza atacak bir İtalya Milli Takımı göreceğiz. Çünkü, eleme gruplarında İtalya 10’da 10 yaptı. Gruptan çıkmayı olağanüstü bir rekora imza atarak başardılar. 10 maçı da kazanmak, tecrübeli oyuncuların arasına yerleştirilen genç oyunculardan kurulu kaliteli bir takımın başarısı. Önemli bir kuşak yakalandı ki, bunlar Avrupa Şampiyonası’nda da milli takımın başarısına büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’da oynanacağı hatırlatılan ve İtalyan devi eski takımı Juventus’un bu yıl “Devler Ligi”nde mutlu sona ulaşıp ulaşamayacağı sorusuna da Zoff, “Bu olabilir. Bu sezon büyük değişiklik olmazsa, diğer büyük takımlar Bayern Münih ve diğer iki İspanyol takımının bazı problemleri var gibi görünüyor. İngiliz takımları var, Paris Saint Germain enteresan işler yapabilir. Juventus kağıt üstünde favori ki Ronaldo da var. Bu yıl, İstanbul’daki finalde Juventus’un yılı olabilir” dedi.

Sıradaki Haber
"Türkiye her takımı yenebilir"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz