EURO-2020

ÖZET | Türkiye EURO 2020'ye veda etti

20 Haziran 2021 Pazar 20:51 - Son Güncelleme 20 Haziran 2021 Pazar 22:19  |  Kaynak : AA

A Milli Futbol Takımımız, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu 3. ve son maçında İsviçre'ye 3-1 mağlup olarak puan alamadan organizasyona veda etti.

EURO 2020 A Grubu üçüncü maçında A Milli Futbol Takımı, İsviçre ile karşı karşıya geldi. Miller sahadan 3-1 mağlup ayrıldı ve EURO 2020'ye veda etti.

Grupta 3 maçta 1 gol atabilen ve galibiyet yüzü göremeyen Türkiye, ilk maçında İtalya'ya 3-0, Gallere de 2-0 kaybetmişti. İsviçre'nin üst tura kalması, diğer gruplarda oynanan maçların sonuçlarına göre belli olacak.

İsviçre'ye galibiyeti getiren goller 6. dakikada Seferovic, 26. ve 68. dakikalarda Shaqiri'den geldi. A Milli Futbol Takımımızın maçtaki tek golünü 62. dakikada İrfan Can Kahveci kaydetti. 

Maçlar sonundan oluşan puan durumu:


İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

Karşılaşmanın 4. dakikasında A Milli Takım gole yaklaştı. Burak Yılmaz'ın indirdiği topa ceza yayı önünde Kaan Ayhan gelişine çok sert vurdu, Sommer köşeye giden meşin yuvarlağı çeldi. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

GOL 6. dakikada İsviçre öne geçti. Zuber'in pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Seferovic, sol çaprazdan sert vurdu, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

16. dakikada ay-yıldızlı ekip beraberlik golüne yaklaştı. Cengiz Ünder'in sağ kanattan yaptığı ortayı ters tarafta Mert Müldür kontrol etti. Mert, çok sert vurdu, Sommer soluna uzandı ve gole izin vermedi.

GOL 26. dakikada İsviçre farkı 2'ye yükseltti. Zuber'in pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Shaqiri, ayak içiyle sert bir vuruş yaptı, meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 2-0.

Ay-yıldızlı ekip 33. dakikada Mert Müldür ile etkili geldi. Kaleyi cepheden gören pozisyonda topla buluşan Mert Müldür, sert bir şut çıkardı, kaleci Sommer köşeye giden bu topu da kornere çeldi.

43. dakikada milli takım gole çok yaklaştı. Mert Müldür kendi yarı sahasından aldığı topla rakiplerinden bir bir sıyrılıp ceza sahasına girdi. Üçüncü rakibinden de kurtulan Mert'in, köşeye gönderdiği topu Sommer kornere çeldi.

Karşılaşmayı, 3-1 üstünlükle İsviçre kazanırken, Türkiye bu sonuçla 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na veda etti.

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

52. dakikada sağ kanatta topla buluşan Embolo, ceza sahasına girmeden çaprazdan sert vurdu, kaleci Uğurcan topu kornere çeldi.

60. dakikada Seferovic, ceza sahasına girdi, sağ çaprazdan çektiği şutu, kaleci Uğurcan parmaklarının ucuyla kornere gönderdi.

GOL 62. dakikada A Milli Takım farkı 1'e indirdi. Hakan Çalhanoğlu'ndan aldığı pasla İsviçre ceza sahası önünde topla buluşan İrfan Can Kahveci, ayak içiyle köşeye çok sert bir top gönderdi ve fileleri havalandırdı: 2-1.

GOL 68. dakikada İsviçre farkı yeniden 2'ye yükseltti. Sol kanattan hızlı gelişen İsviçre atağında, Zuber penaltı noktası üzerine yerden sert bir top gönderdi. Shaqiri boş pozisyonda bu topa sert bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı filelere yolladı: 3-1.

77. dakikada İsviçre, ay-yıldızlı ekibin ceza yayının içinden serbest vuruş kazandı. Xhaka'nın kullandığı frikikte top yan direkten döndü. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

79. dakikada milli takım etkili geldi. Cengiz, rakip yarı sahada buluştuğu topla kaleye yöneldi. Cengiz ceza sahasına girmeden çok sert vurdu, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

90. dakikada milli takım gole yaklaştı. Sol kanattan kullanılan kornerde top ters tarafa açıldı. Yusuf'un penaltı noktası üzerine yerden gönderdiği topa Mert Müldür gelişine vurdu, kaleci Sommer meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

Karşılaşma İsviçre'nin 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Bakü Olimpiyat

Hakemler: Slavko Vincic, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (Slovenya)

İsviçre: Sommer, Elvedi, Akanji, Rodriguez, Widmer (Dk. 90+1 Mbabu), Freuler, Xhaka, Zuber (Dk. 85 Benito), Shaqiri (Dk. 75 Vargas), Embolo (Dk. 85 Mehmedi), Seferovic (Dk. 75 Gavranovic)

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, Kaan Ayhan (Dk. 63 Okay Yokuşlu), Ozan Tufan (Dk. 63 Yusuf Yazıcı), Cengiz Ünder (Dk. 80 Kenan Karaman), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 85 Dorukhan Toköz), İrfan Can Kahveci (Dk. 80 Orkun Kökçü), Burak Yılmaz

Goller: Dk. 6 Seferovic, Dk. 26 ve 68 Shaqiri (İsviçre), Dk. 62 İrfan Can Kahveci (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 70 Hakan Çalhanoğlu, Dk. 75 Zeki Çelik, Dk. 76 Çağlar Söyüncü (Türkiye), Dk. 78 Xhaka (İsviçre)

Sıradaki Haber
Şenol Güneş: Başımız dik olacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz