Futbol

''Real Madrid çok güçlü ancak...''

20 Kasım 2015 Cuma 22:14 - Son Güncelleme 20 Kasım 2015 Cuma 20:18

El Clasico öncesinde Luis Enrique basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 12. haftasında 21 Kasım Cumartesi günüoynanacak Real Madrid-Barcelona karşılaşması öncesi Katalan ekibi hazırlıklarını tamamladı.

Barcelona teknik direktörü Luis Enrique, düzenlediği basın toplantısında, "Real Madrid çok güçlü ama bizden üstün değil" dedi.

"El Clasico"da favorinin önemli olmadığını, Santiago Bernabeu Stadı'nda 3 puanı almak için oynayacaklarını vurgulayan Enrique, "Önemli bir maça çıkacağız. Real Madrid, iyi stratejilere sahip, hem kısa hem de uzun pasta etkili olan, Avrupa'nın en iyi takımlarından biri ama Barcelona'dan üstün değil. Bizimle aynı hedefleri olan, bize zorluklar yaratacak bir takım. Sadece, eğer iyi bir günümüzde olmazsak bizi yenebilirler" şeklinde konuştu.

Geçmişte futbolcu olarak da Barcelona formasıyla Real Madrid'e karşı oynayan Luis Enrique, "Bir teknik direktöre nazaran bir futbolcu bu tip maçlarda çok daha fazla motive olur. Bu değişmez. Ayrıca ben teknik direktör olarak kendimi şu anda buz dağı olarak görüyorum. Çok rahat ve sakinim. Teknik direktör olarak hayatımın en iyi dönemini yaşıyorum. Melekler gibi uyuyorum" ifadelerini kullandı.

Luis Enrique, hem Lionel Messi hem de Ivan Rakitic'in sakatlıktan çıktığını, "El Clasico"nun kadrosunda yer alacaklarını söyledi. Her şeye rağmen 2 aydır maça çıkmayan Messi'yi ilk 11'de sahaya sürmeyeceğinin sinyalini veren Luis Enrique, "Messi takıma dahil olduğundan beri pozitif izlenimler verdi. Henüz onunla konuşmadım ama yüzde 100 hazır durumda olmadığı malum. Ancak onun gibi çok önemli bir futbolcuya iyileşmiş halde sahip olmak bir garanti verir" açıklamasında bulundu.

Barcelona takımı, karşılaşma için Madrid'e 21 Kasım Cumartesi günü gidecek.

Sıradaki Haber
F.Bahçeli futbolcular taraftarlarla buluştu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz