Futbol

45 yıllık takım kapandı!

03 Ekim 2013 Perşembe 14:03 - Son Güncelleme 03 Ekim 2013 Perşembe 14:47

4 sezonda Süper Lig'den Amatör Lig'e kadar gerileyen kulübün ismi değiştirildi.

Son yıllarda girdiği borç batağından bir türlü kurtulamayıp 4 sezon arka arkaya küme düşerek Türkiye Süper Lig'inden Bölgesel Amatör Lig'e kadar gerileyen Diyarbakırspor Kulübü kapandı. Kulübün son kongresinde, ismi "Yıldız 21 Gençlikspor Kulübü" olarak değiştirildi. Takımın karpuz ve sur olan amblemi ise çift düz bantlı, yeşil ve kırmızı renklerden oluştu.

Türkiye 3'ncü Ligi'nde mücadele eden Yeni Diyarbakırspor ise boşa çıkan Diyarbakırspor adını ve amblemini almak için hem Dernekler İl Müdürlüğü hem de Futbol Federasyonu'na başvurdu.

Diyarbakırspor'un Kulüp Başkanı Şeyhmus Şenyiğit, yeşil kırmızılı kulübü kurtarmak için son kongrede delegelerin imzasıyla yaklaşık 50 milyon lira borcu bulunan 45 yıllık Diyarbakırspor ismini Yıldız 21 Gençlikspor Kulübü, amblemini de yeşil ve kırmızı, düz iki bant olarak değiştirdi. Böylece Diyarbakırspor sur ve karpuzdan oluşan amblemiyle beraber boşta kaldı.

Bunun Üzerine Spor toto 3'ncü Lig 3'ncü grup'ta mücadele eden Yeni Diyarbakırspor Kulübü Başkan Vekili Mehmet Han Akan da kulüplerinin ismini Diyarbakırspor olarak değiştirmek için İl Dernekler Masası'na müracatta bulundu. Akan, daha sonra durumu Türkiye Futbol Federasyonu'na da bildirdi.

Böylece 50 milyon lira borcu bulunan Yıldız 21 Gençlikspor Kulübü mevcut borçlarıyla baş başa bırakıldı ve evrakları il dernekler masasına gönderildi. Yeni Diyarbakırspor ise önümüzdeki sezon Diyarbakırspor olarak profesyonel liglerde mücadele etmeye hazırlanıyor.

"Kulübü kurtarmak adına çalmadık kapı bırakmadık"

1968 Yılında Diyarbakır'ın iki köklü kulübü Yıldızspor ile Diclespor'un birleşmesinden doğan Diyarbakırspor'un 45 yıllık mazisinde son kulüp başkanı olarak tarihe geçen Şeyhmus Şenyiğit, şöyle konuştu:

"Kulübü kurtarmak adına çalmadık kapı bırakmadık. Ben cebimden 38 bin lira harcadım. Kulübün resmi olarak 25, gayri resmi olarak toplamda 50 milyon lira borcu vardı. Kulübün tek kuruş geliri yoktu. Bunun üzerine Goran Stankovski ile Gilman Lika'nın 660 bin lira borcu ortaya çıktı. Bunları ödesek bile lige eksi 67 puanla başlayacak kulüp, bir ay sonra da bir alt lige düşürülecekti. Bu nedenle Diyarbakırspor için artık yapılacak bir şeyin kalmadığını anladım ve 7 Eylül için kongre kararı aldım. Ancak kulübe sahip çıkan yine olmadı, bir sonraki hafta mecburen kulübü yeniden aldık ve delegelere kulübün ismi ile armasını değiştirmemiz için önerge verdim. Bunun için hepsinden imza aldım ve Diyarbakırspor ismini Yıldız 21 Gençlik Spor Kulübü olarak değiştirdik. Daha sonra bunu il dernekler masasına verdik. Diyarbakırspor'un şimdiki ismi Yıldız 21 Gençlik Spor Kulübü'dür ve arması da yeşil ve kırmızıdan oluşan bitişik 2 banttır. Diyarbakırspor'un bütün mal varlığı ile borçları bu şekilde Yıldız 21 Gençlik Spor Kulübü'ne devredildi. Bu nedenle Diyarbakırspor ismi ile karpuz ve surlardan oluşan amblemi de boşa çıktı. Biz bu durumu halka açıkladık" dedi.

"Yeni Diyarbakırspor", "Diyarbakırspor" oluyor

Yeni Diyarbakırspor yönetim kurulu ise Diyarbakırspor'un ismini almak için resmi mercilere gereken başvuruda bulundu. Yeni Diyarbakırspor Kulüp Başkan Vekili Mehmet Han Akan, "Diyarbakırspor'un ismini Yıldız 21 Gençlik Spor Kulübü olarak değiştirmesinden sonra kulübümüzün ismini Diyarbakırspor olarak değiştirmek için vakit geçirmeden il dernekler masasına başvuruda bulunduk ve daha sonra bunu Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdik. Daha önce federasyona Yeni Diyarbakırspor ismi ile lige katılacağımızı bildirdiğimiz için bu sezon bu şekilde devam edecek. Ama önümüzdeki sezon ligde Diyarbakırspor olarak mücadele edeceğiz. Yani seneye sıfır borçlu bir Diyarbakırspor oluştu. Artık kent bileşenleri kendi küllerinden yeniden oluşan bu Diyarbakırspor'un etrafında toplanmalıdır" diye konuştu. (DHA)

Sıradaki Haber
Bursaspor Karabük'e gitti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz