Futbol

Antrenörlükte uzaktan eğitim sistemi

07 Kasım 2013 Perşembe 19:59 - Son Güncelleme 07 Kasım 2013 Perşembe 20:01

TFF sistemin test çalışmalarını tamamladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü'nün uygulamaya koyacağı uzaktan eğitim sisteminin test çalışmaları tamamlandı.

TFF'den yapılan açıklamada, antrenör eğitimini yaygınlaştırma, zenginleştirme ve daha uzun sürece yayma çalışmaları kapsamında uygulamaya konulacak uzaktan eğitim sisteminin ilk aşamalarından biri olan konferans sistemi ile ilgili test çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, yakın zamanda açılacak sistem sayesinde binlerce antrenöre internet üzerinden çeşitli eğitimlerin verileceği kaydedildi.

Bu sistemin aynı zamanda Federasyon'un bölge antrenörlerine yönelik iç eğitimlerinde ve diğer birimlerde kullanılacağı ifade edildi.

TFF Futbol Gelişim Direktörü Doç. Dr. Güven Erdil yaptığı açıklamada, bu proje sayesinde antrenör eğitiminin yepyeni bir boyut kazanacağını ve Türkiye'de futbolun gelişimiyle ilgili önemli bir adım atılacağını söyledi.

Federasyonun antrenör eğitiminde teknoloji kullanımı konusunda UEFA'ya üye ülkeler içinde öncü bir konuma geleceğini kaydeden Erdil, sistem aracılığıyla antrenörlere internet üzerinden belli aralıklarla birçok alanda eğitim verileceğini vurguladı.

Sıradaki Haber
Bilica'ya 5 maç!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz