Futbol

Atletico Madrid "devrim" peşinde

25 Nisan 2014 Cuma 14:00 - Son Güncelleme 25 Nisan 2014 Cuma 14:04

Atletico Madrid, iki kulvarda da futbol dünyasının devleriyle mücadele ediyor

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kupa mücadelesi veren Atletico Madrid, iki kulvarda da futbol dünyasının devleriyle mücadele ediyor.

La Liga'da 85 puanla ilk sırada yer alan, Şampiyonlar Ligi'nde de yarı finale kalan Atletico Madrid, Avrupa'da ve ligde dev bütçeli takımlara karşı kupa yarışı veriyor.

Ligde 17 yıllık şampiyonluk özlemine son vermek isteyen Atletico Madrid, "Devler Ligi"nde de 40 sene önce ulaştığı final başarısını tekrarlayıp kupayı ilk kez müzesine götürmenin hesaplarını yapıyor.

- Barcelona ve Real Madrid'in hegemonyasını kırabilir

Atletico Madrid, İspanyol futbolunun iki devi Barcelona ve Real Madrid'in ligde son yıllardaki hegemonyasını kırmaya çok yakın.

La Liga'nın 82 yıllık tarihinde Real Madrid 32, Barcelona 22 olmak üzere bu iki takımın toplam 54 şampiyonluğu bulunuyor. Üstelik iki kulüp, son 9 sezondur La Liga'da şampiyonluğu kimseye kaptırmadı.

Ligde 9 kez mutlu sona ulaşan Atletico Madrid, son şampiyonluğunu 1995-1996 sezonunda yaşadı. Diego Simeone'nin öğrencileri, bitime 4 hafta kala 81 puanlı Barcelona'nın ve bir maç eksiğiyle 79 puanlı Real Madrid'in önünde liderlikte yer alıyor. Real Madrid'e ikili averajda üstünlük sağlayan Atletico Madrid'e 4 haftada alacağı 3 galibiyet şampiyonluk için yeterli olacak.

- Dev bütçelerle yarışıyor

Atletico Madrid, ligdeki rakipleri Barcelona ve Real Madrid'e oranla takım değeri olarak bu kulüplerin çok gerisinde bulunuyor.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, milli futbolcu Arda Turan'ın da formasını giydiği Atletico Madrid, 282 milyon avroluk takım değerine sahip.

Barcelona ve Real Madrid, Atletico Madrid'den iki kat fazla kadro değerine sahip olmasıyla dikkati çekiyor. Kadrosunda Lionel Messi, Cesc Fabregas, Andres Iniesta ve Xavi gibi önemli oyuncuları barındıran Barcelona, 588 milyon avro takım değeriyle ön plana çıkıyor. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Luka Modric ve Sergio Ramos'tan oluşan takıma, sezon başında 100 milyon avro bedelle Tottenham Hotspur'dan Gareth Bale'i de katarak transfer rekoru kıran Real Madrid, 581 milyon avroluk kadro değeriyle mücadelesini sürdürüyor.

Real Madrid ve Atletico Madrid dışında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalan Chelsea, 388 milyon avro kadro değerine sahipken, Alman devi Bayern Münih, 534 milyon avro takım değeriyle göze çarpıyor.

Sıradaki Haber
"Biraz gerginim"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz