Futbol

Bayram havasında başladı, hüzünlü bitti

15 Ekim 2013 Salı 23:53 - Son Güncelleme 15 Ekim 2013 Salı 23:55

Kadıköy'de Hollanda'ya 2-0 yenilerek, play-off biletini Romanya'ya kaptırdı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 50 bin coşkulu taraftarının önünde galibiyet amacıyla Hollanda karşısına çıkan A Milli Futbol Takımı, güçlü rakibine mağlup olunca 16 puanda kaldı ve ikinciliği Romanya'ya kaptırıp, play-off'a kalamadı.

Abdullah Avcı'nın yerine teknik direktörlüğe getirilen Fatih Terim yönetiminde oynadığı 3 maçta Andorra (5-0), Romanya (2-0) ve Estonya'yı (2-0) yenerek çıkış yakalayan ve play-off için umutlanan ay-yıldızlı ekip, Kadıköy'de isteği galibiyeti alamadı. İddiasız Estonya'yı evinde 2-0 yenen Romanya 19 puanla grubu ikinci sırada bitirip, gelecek yaz Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmak için play-off oynama hakkı kazandı.

Türkiye, Hollanda yenilgisiyle 16 puanda kalıp ,Macaristan da Andorra'yı 2-0 yenince, ay-yıldızlı ekip grubu dördüncü sırada tamamladı.

A Milli Futbol Takımı'nın, Kurban Bayramı'nın ilk gününe denk gelen zorlu Hollanda maçındaki çifte bayram hayali gerçekleşmedi.

Kadıköy'de mükemmel bir atmosferde başlayan milli maç, Hollanda'nın galibiyetinin ardından Türkiye için hüzünlü bitti.

- Kulaklar Bükreş'teydi

Hollanda karşısında galibiyet için oynayan Türkiye, bir yandan da Bükreş'teki maçın sonucu merakla takip etti.

Son maçlara Türkiye ile birlikte 16 puanda ve ay-yıldızlı ekibin 4 gol averajla gerisinde üçüncü sırada giren Romanya, Estonya'yı 2-0 mağlup edince, istediğini alan taraf oldu.

- Play-off kura çekimi 21 Ekim'de

Play-off maçlarının kura çekimi 21 Ekim'de yapılacak.

Çift maçlı eleminasyon sisemine göre oynanacak play-off maçları 15 ve 19 Kasım'da yapılacak.

Play-off'ta, FIFA'nın milli takımlar düzeyindeki son dünya sıralaması esas alınacak. Üst sırada yer alan 4 takım seri başı olarak diğer 4 takımla eşleşecek.

- Hollanda, FIFA dünya sıralamasını bekliyor

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda oynadığı 10 maçtan 9'unu kazanan, birinde berabere kalan ve Brezilya biletini aylar önceden cebine koyan Hollanda, gözünü FIFA'nın açıklayacağı dünya sıralamasına çevirdi.

FIFA'nın eylül ayında açıkladığı son dünya sıralasında 9. sırada bulunan "Portakallar", bu ay açıklanacak listede 7. sıraya yükselirse, 2014 Dünya Kupası Finalleri'nde grup kurasına ilk torbadan seri başı olarak katılacak.

Sıradaki Haber
Zirveden dibe
Yükleniyor lütfen bekleyiniz