Futbol

Beckenbauer zaman aşımı ile aklandı

29 Nisan 2020 Çarşamba 11:16 - Son Güncelleme 29 Nisan 2020 Çarşamba 11:18

Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer hakkındaki yolsuzluk davası zaman aşımından dolayı düştü. Böylece Alman futbol adamı, jüri kararı olmaksızın aklanmış oldu.

Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet davası zaman aşımına uğradı.Dava konusu ise 2006 yılında Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası organizasyonu.

O dönem Almanya adına Dünya Kupası Komite başkanı olan Beckenbauer'in, organizasyonu Almanya'ya getirme adına FIFA yöneticilerinden Katarlı iş adamı Mohamed bin Hammam'a yaklaşık 10 milyon dolar rüşvet verdiği iddia ediliyordu.

Davaya konu olan Almanya delegasyonundan diğer üç isim ile dönemin FIFA genel sekreteri Urs Linsi, rüşvetten dolayı ceza almıştı. 1974'te futbolcu, 1990 yılında ise Almanya milli takımının başında teknik adam olarak iki dünya kupası sevinci yaşayan Beckenbauer ise, iddiaları reddetmişti.

Dava, sonuçlanamadan zaman aşımına uğradı. Bunun nedeni, davanın mahkemeye çok geç getirilmesi.İsviçre yasalarına göre yolsuzluk ve hile ile ilgili davalar, olayın gerçekleştiği andan itibaren 15 yıl içinde sonuçlanması gerekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan FIFA, davanın düşmesini hayal kırıklığı olarak değerlendirdi ve "kesinlikle sonuna kadar gidilmesi gerekiyordu" ifadesini kullandı.
 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Ferguson rüya 11'ni açıkladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz