Placeholder Broadage Row
Brezilya ile Şili 69. randevuda

Şu ana kadar oynanan 68 mücadelede Sambacıların büyük bir üstünlüğü bulunuyor.

Brezilya ile Şili, yarın oynayacakları 2014 FIFA Dünya Kupası ikinci tur maçıyla birlikte tarihlerinde 69. kez karşı karşıya gelecek.

Yarın saat 19:00'da oynanacak Brezilya-Şili karşılaşması TRT SPOR, TRT HD ve www.trtspor.com.tr'den canlı yayınlanacak.

Sambacıların 48'e 7 üstünlüğü var

İki Güney Amerika ülkesinin daha önce yaptığı karşılaşmalarda, Brezilya'nın 48, Şili'nin 7 galibiyeti bulunuyor. İki takım arasındaki 13 maç da berabere sonuçlandı. Brezilya, bu karşılaşmalarda 159 gol atarken, Şili ise 58 gol kaydetti.

İki takım arasında en son 19 Kasım 2013'te Toronto'da oynanan özel maç, 2-1'lik skorla Brezilya'nın galibiyetiyle sona erdi.

Dünya Kupası'nda 4. randevu

Brezilya ile Şili arasında Dünya Kupası'nda oynanan maçlarda "Sambacılar"ın üstünlüğü bulunuyor.

Rakibi karşısında daha önce oynadığı üç Dünya Kupası maçını da kazanan Brezilya, bu mücadelelerde 11 gol attı ve kalesinde 3 gol gördü.

"Sambacılar", ilk olarak 1962'de Şili'de düzenlenen ve şampiyonluğa ulaştığı turnuvada, rakibini yarı finalde 4-2 mağlup etti. Final oynadığı Fransa 1998'de Şili'yi bu kez ikinci turda 4-1 ile geçen Brezilya, Güney Afrika 2010'da rakibini yine ikinci turda 3-0'lık skorla saf dışı bıraktı.

Dünya Kupası'ndaki 3 randevunun yanı sıra bu iki takım, Dünya Kupası elemelerinde 10, "Copa America"da 21, özel maçlarda ise 34 kez karşılaştı.

Brezilya 101, Şili 33. maçını çıkıyor

Dünya Kupası finallerinin tümünde yer alan ev sahibi Brezilya, bu kupada 101. maçına çıkacak. Turnuvada 9. kez boy gösteren Şili ise 33. kez kupada mücadele edecek.

Brezilya, 5. şampiyonluğunun sonuncusunu Güney Kore-Japonya ortaklığında düzenlenen 2002 FIFA Dünya Kupası'nda yaşarken, Şili ise en iyi derecesini, 1962'de ev sahipliği yaptığı turnuvada üçüncü olarak elde etti.

Takımların ikinci tur yolu

A Grubu'nda yaptığı 3 maç sonunda 7 puan toplayan Brezilya, averajla Meksika'nın önünde lider olarak ikinci tura yükseldi.

Grupta Hırvatistan'ı 3-1, Kamerun'u 4-1 yenen "Sambacılar", Meksika ile 0-0 berabere kaldı. 7 gol atıp, 2 gol yiyen Brezilya'nın grup aşamasında en golcü oyuncusu, rakip fileleri 4 kez havalandıran Neymar oldu.

B Grubu'nu ikinci tamamlayarak Brezilya'ya rakip olan Şili, 6 puanla noktaladığı grup maçlarında, Avustralya'yı 3-1 ve İspanya'yı 2-0 yenerken, Hollanda'ya 2-0 mağlup oldu. Şili'de atılan 5 golü Charles Aranguiz, Jean Beausejour, Jorge Valdivia, Eduardo Vargas ve Alexis Sanchez kaydetti.

Belo Horizonte'deki Mineirao Stadı'nda oynanacak mücadele, TSİ 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı İngiliz hakem Howard Webb yönetecek. Webb'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Michael Mullarkey ve Darren Cann yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Alman Felix Brych üstlenecek.

Brezilya-Şili karşılaşması TRT SPOR, TRT HD ve www.trtspor.com.tr'den canlı yayınlanacak.