Futbol

Bu yıldızlar evde kaldı!

15 Ekim 2015 Perşembe 13:11 - Son Güncelleme 15 Ekim 2015 Perşembe 13:32

Van Persie, Robben gibi birçok yıldız oyuncu, EURO 2016'yı evden izleyecek.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde başarılı olamayan ülkelerin birçok önemli oyuncusu, Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek finalleri evden izlemek zorunda kalacak.

Yıllar boyunca futbol dünyasına birçok özel futbolcu armağan eden Hollanda, elemelerde Türkiye'nin de bulunduğu A Grubu'nu 4. sırada bitirerek finallere katılma şansını kaybetti. "Portakallar"da Bayern Münihli kanat oyuncusu Arjen Robben, Fenerbahçeli golcü Robin van Persie ve Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Wesley Sneijder, kariyerlerine bir Avrupa Şampiyonası daha ekleyemeyecek. Takımın diğer hücumcuları Manchester United'dan Memphis Depay ve Schalke 04'ten Klaas-Jan Huntelaar gibi üst düzey isimler de EURO 2016'da sahne alamayacak.

Yugoslavya'nın en büyük mirasçısı olarak gösterilen Sırbistan, ülkenin dağılmasının ardından uluslararası futbol arenasında bekleneni gösteremedi. Elemelerde I Grubu'nu 4. bitiren Sırbistan'da, Newcastle United'dan Aleksandar Mitrovic, Inter'den Adem Ljajic, Manchester City'den Aleksandar Kolarov, Chelsea'den Nemanja Matic, Branislav Ivanovic ve Fenerbahçeli Lazar Markovic ile Beşiktaşlı Dusko Tosic, yine Avrupa Şampiyonası deneyimi yaşayamayacak.

Sırbistan'dan ayrıldıktan sonra başarı kovalayan diğer Yugoslav ülkelerinden Karadağ'da Interli golcü Stevan Jovetic ve Atletico Madridli savunmacı Stefan Savic, bir kez daha büyük bir turnuvaya dahil olamayacak.

Son yıllarda düşüşe geçen Avrupa şampiyonu unvanlı Yunanistan ise birinci torbadan girdiği kuranın ardından F Grubu'nu sonuncu sırada bitirerek hayal kırıklığı yarattı. Eski kadro derinliği bulunmamasına rağmen son senelerde Yunanistan Milli Takımı'nda ön plana çıkan isimlerden Kostas Mitroglou, Sokratis Papastathopoulos, Vasilis Torosidis, Kyriakos Papadopoulos ve Giorgios Samaras, finallerde boy gösteremeyecek.

Fransa bileti tehlikede olan futbolcular

Futbolseverler, play-off turunu geçemediği takdirde İsveç, Bosna Hersek, Danimarka, Ukrayna ve İrlanda Cumhuriyeti'nden de birçok futbolcuyu izleme şansından mahrum kalacak.

Bu isimler arasında İsveç Milli Takımı'nın yıldız golcüsü Zlatan Ibrahimovic ön plana çıkıyor. İsveç, play-off'ta karşılaşacağı rakibini eleyememesi halinde Türkiye'de forma giyen oyunculardan Andreas Isaksson, Alexander Milosevic, Erkan Zengin ve Abdul Rahman Khalili de turnuvada boy gösterme fırsatını kaçıracak.

Play-off'ta mücadele edecek ülkelerden Danimarka'da Tottenham'ın orta saha oyuncusu Christian Eriksen, Wolfsburg'un golcüsü Nicklas Bendtner ve Fenerbahçeli savunmacı Simon Kjaer, elenmeleri halinde gelecek yıl turnuvayı evlerinde takip edecek.

Chelsea'nin kalecisi Asmir Begovic, Romalı orta saha oyuncusu Miralem Pjanic ve golcü Edin Dzeko ile Hertha Berlin'in forveti Vedad Ibisevic, Bosna Hersek formasıyla play-off turunu geçerek Fransa bileti almaya çalışacak.

Ukrayna'da Dinamo Kiev'in forveti Andriy Yarmolenko, Sevilla'nın kanat oyuncusu Yevhen Konoplyanka, İrlanda Cumhuriyeti'nde ise kariyerine ABD'de Los Angeles Galaxy'de devam eden golcü Robbie Keane ve Everton'ın orta saha oyuncusu Aiden McGeady, play-off turunu geçemedikleri takdirde turnuvayı pas geçecek.

Sıradaki Haber
Futbolun efsaneleri Antalya'da buluşacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz