Futbol

Dünya Kupası için 'focaccia'yı kesti!

17 Mart 2014 Pazartesi 17:35 - Son Güncelleme 17 Mart 2014 Pazartesi 17:45

Parmalı futbolcu Cassano, "Brezilya'ya gidebilmek için 10 kilo verdim" dedi.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Parma'nın forveti Antonio Cassano, Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda İtalya Milli Takımı'na girebilmek için "focaccia" (İtalya'da yapılan bir ekmek çeşidi) yemeyi bıraktığını söyledi.

Kariyerinde Roma, Real Madrid, Milan ve Inter gibi Avrupa'nın üst düzey kulüplerinde forma giyen Cassano, İtalyan basınında yer alan açıklamasında, Brezilya'nın 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 2014 FIFA Dünya Kupası'nda İtalya Milli Takımı'na çağırılmak için büyük çaba sarf ettiğini belirtti.

Cassano, "Brezilya'ya gidebilmek için 10 kilo verdim. Diyetteyim ve focaccia yemeyi bıraktım. Haftada yalnızca bir kez yiyorum" ifadelerini kullandı.

Bu sezon Serie A'da 11 gol kaydeden 31 yaşındaki futbolcu, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan beri kendisini İtalya Milli Takımı'na davet etmeyen teknik direktör Cesare Prandelli'nin gözüne girebilmek için elinden geleni yaptığını dile getirerek, "Hala bir şansım var mı bilmiyorum ama Prandelli'nin bu konuyu düşünmesi için her şeyi yapıyorum. Dünya Kupası'nda hiç oynamadım. Turnuvada oynarsam dünyanın en mutlu insanı olurum" diye konuştu.

35 kez giydiği milli takım formasıyla fileleri 10 kez havalandıran Cassano, 2006'da Real Madrid'deki kötü performansı nedeniyle Dünya Kupası kadrosuna seçilmemişti. 2010 Dünya Kupası için milli takıma çağrılan Cassano, teknik direktör Marcello Lippi ile yaşadığı tartışma sonrası kadrodan çıkarılmıştı.

Sıradaki Haber
Adana ve Mersin'de milli heyecan
Yükleniyor lütfen bekleyiniz