Futbol

Dünya Kupası'na 'hayır' protestosu

26 Ocak 2014 Pazar 12:46 - Son Güncelleme 26 Ocak 2014 Pazar 12:59

Organizasyona ayrılan bütçeyi fazla bulanların protestosu şiddete dönüştü.

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde, ülkelerinin ev sahipliği yapmaya hazırlandığı FIFA 2014 Dünya Kupası'na ayrılan bütçenin fazlalığından yakınan bin kadar kişinin protesto gösterisi şiddete dönüştü.

Sao Paulo Sanat Müzesi önünde toplanan göstericiler, üzerinde "Kupa olmayacak" yazılı pankartlarla slogan atarak kent merkezine yürüdü. Bir grup eylemcinin emniyete ait park halindeki araçlara saldırması ve civardaki mağazaların vitrinlerini kırması üzerine polis kalabalığa plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Olaylar sırasında 100'den fazla kişi gözaltına alındı.



Sosyal medya aracılığıyla organize edilen yeni protesto dalgasının, ülkenin diğer büyük kentlerinde de yankı bulması bekleniyor.

Brezilya'da haziranda başlaması planlanan Dünya Kupası'na karşı geçen yıl da ülke genelinde protesto gösterileri düzenlenmişti. Büyük kentlerde milyonlarca gösterici sokaklara dökülmüş, yapılan yolsuzluklardan ve kamu hizmetlerinin yetersizliğinden yakınarak Dünya Kupası için büyük miktarda para harcanmasını protesto etmişti.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Tottenham Sherwood ile çıkışta
Yükleniyor lütfen bekleyiniz