Futbol

Dünya Kupası'nda sahaya çıkıyoruz!

17 Haziran 2014 Salı 14:59 - Son Güncelleme 17 Haziran 2014 Salı 16:51

Brezilya - Meksika maçını Cüneyt Çakır yönetecek.

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda Brezilya ile Meksika A Grubu'ndaki ikinci maçlarına çıkıyor.

Fortaleza kentindeki 60 bin 348 kişi kapasiteli Castelao Stadı'ndaki maç saat 22.00'de başlayacak. Mücadeleyi TRT-1'den ve www.trtspor.com.tr'den canlı izleyebileceksiniz.

DÜNYA KUPASI İLE İLGİLİ HER ŞEY BURADA!

Meksika'nın golü yok!

Brezilya ile Meksika, Dünya Kupası finallerinde 4. kez karşılaşacak.

İki milli takım arasında Dünya Kupası gruplarında yapılan 3 maçı da Brezilya kazanırken, Meksika rakibine gol bile atamadı. Brezilya, bu 3 maçta 11 gol atıp, kalesinde gol görmedi.

Türk hakemliğinde 40 yıl sonra bir ilk

Karşılaşmanın bizim için büyük bir anlamı var. Mücadeleyi hakemimiz Cüneyt Çakır yönetecek. Cüneyt Çakır, 1974'teki Dünya Kupası'nda görev alan ilk Türk hakem Doğan Babacan'dan 40 yıl sonra görev yapan ilk Türk hakem olacak.

FIFA Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

Çakır'ın kariyeri

UEFA tarafından 2011 yılının haziran ayında en üst kategori olan elit kategoriye yükseltilerek Avrupa'nın en iyi 23 hakemi arasında yer alan Cüneyt Çakır, Avrupa Şampiyonası'nda da görev almıştı.

Cüneyt Çakır, şampiyonada aralarında yarı finalin de olduğu 3 maç yönetmişti.

2012 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da görev alan Çakır, turnuvanın finalini de yönetmişti.

Cüneyt Çakır'ın kariyerinde UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nın yer aldığı 5 yarı final bulunuyor.

FIFA'nın atamasıyla Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun hem UEFA Avrupa Şampiyonası hem de FIFA Dünya Kupası'nda görev alan ilk Türk hakemleri olurken, Duran ve Ongun, FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak ilk yardımcı hakemler olarak kayıtlara geçecek.

Babacan 1974'de görev yapmıştı

FIFA Dünya Kupası tarihinde düdük çalan ilk Türk hakemi olan Doğan Babacan, 1974'teki organizasyonda 3 maçta görev yapmıştı.

Batı Almanya'da düzenlenen kupada 14 Haziran 1974 tarihinde Batı Almanya-Şili maçında orta hakem olarak görev yapan Babacan'ın Şilili futbolcu Carlos Caszely'e 67. dakikada gösterdiği kırmızı kart, Dünya Kupası tarihinin ilk kırmızı kartı olarak tarihe geçti. Dünya Kupası tarihinde kırmızı kart uygulaması ilk kez 1970'teki organizasyonda başlatılırken, o yıl hakemler kırmızı kartlarına başvurmamıştı.

Doğan Babacan ayrıca 19 Haziran'da Bulgaristan-Uruguay ve 26 Haziran'da Brezilya-Doğu Almanya maçlarında yan hakem olarak görev yaptı.

Sıradaki Haber
64 yıl sonra Rio'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz