Futbol

1 yılda Alanya’dan Juventus’a

05 Temmuz 2019 Cuma 20:50 - Son Güncelleme 05 Temmuz 2019 Cuma 21:10

Fenerbahçe altyapısından çıkan genç savunma oyuncusu Merih Demiral, 1 yılda müthiş bir çıkış yakaladı. Sporting Lizbon’dan kiralık olarak Alanyaspor’a gelen Merih, gösterdiği performansla önce Sassuolo ardından da Juventus'un yolunu tuttu.

Alanyaspor'daki etkili oyunuyla bu sezon ilk kez A milli takımda da boy gösteren genç oyuncu devre arasında İtalya’nın Sassuolo takımına transfer olmuştu.

Gösterdiği performansla Juventus’un radarına giren 21 yaşındaki oyuncu, 18 milyon euro karşılığında İtalyan devine transfer oldu. Merih Demiral, 5 yıl boyunca İtalyan devinde forma giyecek.

Genç yıldız, Fenerbahçe’de profesyonel sözleşme imzaladıktan sonra pek fazla forma şansı bulamaması nedeniyle 2016’da Portekiz ekiplerinden Alcanenense takımına transfer oldu ve ardından 200 bin euro gibi cüzi bir rakamla Lizbon’un yolunu tuttu.

Devre arasında 3.5 Milyon euro satın alma opsiyonuyla Alanya’ya gelen genç savunmacı, başarılı oyununun ardından Ukrayna ile hazırlık maçı kadrosuna dahil edildi.

Alanyaspor’un bonservisini almasıyla Sassuolo'ya giden Merih, sonraki satıştan yüzde 12.5 pay ile 6.5 milyon euroya transfer oldu. Akdeniz temsilcisi bu satıştan 3.5 milyon euroluk bir gelir elde etti.

Serie A devi Juventus, Merih Demiral için Sassuolo'ya 18 milyon euro bonservis bedeli ödediğini duyurdu. Milli oyuncu ile de 5 yıllık anlaşma sağlandı. Böylelikle Merih, kadrosunda birçok yıldız barındıran Juventus'ta Portekizli Cristiano Ronaldo'nun takım arkadaşı oldu.

EURO 2020 elemelerinde Milli takıma davet edilmesi beklenen futbolcunun defansın vazgeçilmez ismi olması bekleniyor.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Enes Ünal, Real Valladolid'de kaldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz