Futbol

13 yıl sonra buluştular!

08 Temmuz 2015 Çarşamba 13:54 - Son Güncelleme 08 Temmuz 2015 Çarşamba 15:05

Arda Turan ile Luis Enrique'nin yolları bundan tam 13 yıl önce kesişmiş.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde ikinci grup aşamasındaki son mücadelesinde Barcelona'ya 1-0 kaybettiği maçta saha kenarında top toplayıcılık yapan Arda Turan, şimdiki hocası olan Luis Enrique'nin golüne kale arkasında şahit olmuş...

Arda Turan'ın yeni takımı Barcelona'nın resmi internet sitesinden Miquel Pellicer imzasıyla kaleme alınan yazıda, milli oyuncumuzun Galatasaray altyapısındaki döneminden ilginç bir anısı paylaşıldı.
Arda'nın, Hagi'nin Adanaspor'a attığı gole kale arkasında sevindiği fotoğrafın da kullanıldığı yazıdan dikkat çeken detaylar şu şekilde:

"Türkiye'de sevecence 'Koca Kafa' lakabıyla çağırılan Arda, Türk taraftarlar için önemli bir referans noktası ve ülkesinin en önemli futbol figürlerinden biri. Barcelona'nın son transferi olan bu adam, küçüklüğünden beri kanında futbolu taşımakta ve Şampiyonlar Ligi'nde de birçok tecrübeye sahip. Arda'nın, Avrupa'nın 1 numaralı futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'yle tanışması ise Galatasaray altyapısındayken, meşhur Ali Sami Yen Stadyumu'nda top toplayıcılık yaptığı maçlara dayanıyor.
Arda ile yeni kulübünün yolları ise ilk kez, 2002'de, Galatasaray ile Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi grup aşamasında kesişti. O gece Barcelona, Arda'nın şimdiki hocası olan Luis Enrique'nin tek golüyle karşılaşmayı 1-0 kazanmıştı.

Luis Enrique, 58. dakikada, o dönem Galatasaray kalesini koruyan Mondragon'dan dönen topu tamamlamıştı.

15 yaşındayken o maçın top toplayıcılarından biri olan Arda Turan, maçın bitiş düdüğüyle beraber Barcelonalı futbolculardan maçla ilgili bir hatıra aramaya koyulmuş ve Fransız savunma oyuncusu Christanval, Arda'ya Barcelona eldivenlerinden vermiş. Bu eldivenler, hala Turan ailesinin İstanbul Bayrampaşa'daki evinde, Arda'nın anılarının arasındaki yerini koruyor." 

Sıradaki Haber
Arda'ya şok! Eğer seçilirse...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz