Futbol

1700 avroya El Clasico

22 Mart 2014 Cumartesi 12:50 - Son Güncelleme 22 Mart 2014 Cumartesi 12:55

Akşam yemeği eşliğinde Real Madrid-Barcelona maçı 1700 avro....

Dünya futbolunda "El Clasico (Klasik)" olarak bilinen Real Madrid-Barcelona maçını, akşam yemeği eşliğinde izlemek isteyerler, 1700 avroyu gözden çıkardı.

El Clasico, ekonomik kriz tanımıyor. Real Madrid'in evsahipliğinde yarın Barcelona ile yapılacak maçın, La Liga'da şampiyonluğun seyrini değiştireceği tahmin edilirken, maça ilgi en üst düzeye çıktı.

Ekonomik krizden dolayı İspanya'da birçok kulüp sezon içinde statlarını doldurma sorunu yaşasa da El Clasico için Santiago Bernabeu'nun tamamen dolması bekleniyor. 83 bin kapasiteli statta neredeyse tüm biletlerin satıldığı, son 200 biletin ise maç sabahı satışa çıkarılacağı açıklandı. Maçın en ucuz bileti 70 avroya satılırken, Bernabeu'daki restoranda akşam yemeği eşliğinde maçı izlemek isteyenler 1700 avroyu gözden çıkardı. En ucuz VIP biletleri 900 avroya satıldı ve tüm biletler tükendi.

Dünyanın farklı yerlerinden 200 basın kuruluşundan toplam 700 gazeteci El Clasico'ya akredite oldu, 100'den fazla televizyon maçı canlı yayınlayacak.

Maçtaki en "değerli" oyuncu Messi

Bu arada futbolcu değerleri açısından bakıldığında, dünyanın en büyük ilk iki kulübü Real Madrid ve Barcelona'nın takım kadrolarının toplam değeri, 1 milyar 160 milyon avro olarak göze çarpıyor. Futbolcuların bonservis bedellerinin yer aldığı "transfermarkt.com" sitesindeki sıralamaya göre, Barcelona'nın 588,1 milyon avro, Real Madrid'in ise 571,4 milyon avro değerinde kadrosu bulunuyor. Siteye göre, en değerli futbolcu 120 milyon avro ile Lionel Messi iken onu 100 milyon avro ile Cristiano Ronaldo takip ediyor.

İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Vicente Bosque, maçla ilgili, "El Clasico çok büyük ve güzel bir maç olacak. Olay çıkmamasını umarız. Bu tip maçlarda favori olduğunu sanmıyorum. Her ikisi de kazanabilir. İki büyük takım, tek dileğim temiz maç olması" değerlendirmesinde bulundu.

La Liga'nın 29. haftasında oynanacak maç öncesinde Real Madrid 70 puanla lider konumda, Atletico Madrid 67 puanla ikinci ve Barcelona 66 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Barcelona'nın, Bernabeu'da kaybetmesi halinde şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde yitireceği, teknik direktör Tata'nın takımdaki geleceğinin de riske gireceği öne sürülüyor.

Sıradaki Haber
O yıldıza iki İngiliz devi talip
Yükleniyor lütfen bekleyiniz