Futbol

2 gün geçti, tartışmalar bitmedi

07 Ekim 2014 Salı 11:53 - Son Güncelleme 07 Ekim 2014 Salı 12:02

İtalya'da olaylı Juventus-Roma maçının yankıları sürüyor.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) şampiyonluk favorisi iki takım arasında oynanan Juventus-Roma maçı, ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Maçın hakemi Gianluca Rocchi'nin kararları, ülkenin ana gündem maddesi oldu.

Juventus'un, sahasında Roma'yı 3-2 yendiği maçta tartışmalı penaltı golleri ile bir golün ofsayt olduğu iddiaları ile ilgili eleştiriler sürüyor. Karşılaşmanın bitiminde, "Yıllar var ki, Juventus hep bu şekilde kazanıyor. Juventus kendi şampiyonasında oynamalı. Her sene böyle. Biz yine ikinci olacağız" diyen Roma takım kaptanı Francesco Totti'ye, Juventus cephesinden cevap gecikmedi.

Juventus Kulübü Başkanı Andrea Agnelli'nin eşi Emma Winter, "Umuyorum ki, Totti gidip, kendi şampiyonasında oynar" derken, Juventus Genel Menajeri Giuseppe Marotta da, Roma kaptanının, Juventus için söylediklerinin, kulüplerinin imajına zarar verdiğini ve ağır sözler olduğunu dile getirdi.

Juventus Yönetim Kurulu Üyesi ve siyah-beyazlıların eski efsanevi futbolcularından Pavel Nedved de "Totti söylediklerini benim kulübümde söylese kaptan olarak devam edemezdi" dedi.

Karşılaşmada Juventus'un kazandığı ikinci penaltıya itirazlarından ötürü kırmızı kart gören Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia ise "Bu maç İtalyan futboluna zarar verdi" diyerek, görüşünü ortaya koydu.

Federasyondan teknolojik atılım

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Carlo Tavecchio, yaşanan tartışmaya farklı bir boyut getirdi. Tavecchio, kısa bir süre önce Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter ile görüştüğünü, hakem hatalarının önüne geçmek için teknolojiden faydalanabileceklerini söyledi.

Ayrıca olaylı maçın başrolündeki isim hakem Rocchi'nin, verdiği tartışmalı kararların ardından, gelecek haftalarda dinlendirileceği belirtildi. Tecrübeli hakeme, Serie A'da 2 hafta boyunca maç verilmeyeceği ifade edildi.

Borsaya yaramadı

Olaylı maç nedeniyle iki kulübün hisseleri Milano Borsası'nı düşüşle kapattı. Borsanın dün sabah seansında Juventus hisseleri yükseliş eğimi gösterse de günü yüzde 0,09'luk kayıpla kapatırken, maçı kaybeden Roma'nın borsadaki kaybı yüzde 2 civarında oldu.

Ülkenin siyasi gündeminde Matteo Renzi liderliğindeki hükümetin, çalışma hayatındaki reformları tartışılırken, bu maçla birlikte siyasiler de gündemini değiştirdi.

Roma'yı destekleyen çoğunluğu Romalı parlamenter, maçtaki hakem hatalarına tepki gösterdi. Parlementerler, ülkenin imajı ve ekonomisinin kötü etkilendiği gerekçesiyle müsabakayı meclise taşıyacaklarını kaydetti.

Öte yandan karşılaşmadan sonra Roma'ya dönmek için Torino Casella Havaalanı'na giden Roma takımın, Juventuslu taraftarlarca havaalanında rahatsız edildikleri ortaya çıktı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
"Küçük Orhan"ın büyük hayali
Yükleniyor lütfen bekleyiniz