Futbol

2004'ten 2019'a: Gerard Pique

09 Nisan 2019 Salı 10:01 - Son Güncelleme 09 Nisan 2019 Salı 10:04

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United sahasında Barcelona'yı ağırlayacak. Old Trafford'da gözler aynı zamanda Gerard Pique'de olacak.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Manchester United Çarşamba günü sahasında Barcelona'yı ağırlayacak. 

Old Trafford'daki bu mücadele Barcelona'nın başarılı savunma oyuncusu Gerard Pique için de duygusal bir anlam taşıyor. 

2008 yılında Manchester United'dan ayrılıp Barcelona'ya transfer olan Pique tam 11 yıl sonra ilk kez Old Trafford'da bir maça çıkacak. 

Pique, Barcelona alt yapısında yetişti. Henüz 16 yaşındayken, 2004 yılında Manchester United onu transfer etti. Bir süre tecrübe kazanması için Real Zaragoza'ya da kiraladı. Manchester United'da bir türlü istediği istikrarı yakalayamayan İspanyol savunma oyuncusu, Rio Ferdinand ve Nemanja Vidic'ten formayı kapamadı. 2007'de Bolton'da oynayan Anelka'nın attığı golde de hatası çok tartışıldı.  Daha sonra da 5 milyon euro'ya karşılığında Barcelona'ya geri döndü. 

Barcelona, Manchester United'daki performansından dolayı ondan çok umutlu değildi fakat öyle olmadı. Pique, 2008-09 sezonunda Guardiola'nın Barcelona'sının en kilit oyuncularından biri oldu ve adını dünyanın en iyi savunmacıları arasına yazdırdı. 

Tam 11 yıldan beri Barcelona'da oynayan Pique 32 yaşında. Kulüpte zaman zaman inişler çıkışlar yaşadı fakat tam 7 lig şampiyonluğu, 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Dünya Kupası'nı da arada ihmal etmedi. 

Pique, kura çekiminin ardından sosyal medyadan 'İkinci evime dönüyorum' yazmıştı. Şimdi onu Old Trafford'da güzel bir karşılama bekliyor. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Ozan Kabak mart ayının "en iyi genç oyuncusu" adayı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz