Futbol

3 penaltı, 6 gol ve 1 kırmızı

23 Nisan 2016 Cumartesi 23:24 - Son Güncelleme 23 Nisan 2016 Cumartesi 22:32

Barcelona, Suarez'in 4 gol attığı maçta Sporting Gijon'u 6-0'lık skorla devirdi.

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyonluk mücadrelesi veren Barcelona, Luis Suarez'in 4 gol attığı maçta Sporting Gijon'u 6-0'lık skorla mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Karşılaşmada lehine 3 penaltı çalınan Barça, bu sezon La Liga'daki 18. penaltısını atarak rekor kırdı.

Katalan ekibinde forma giyen milli futbolcumuz Arda Turan, 75. dakikada oyuna girdi.

La Liga'nın 35. haftasında Camp Nou Stadı'nda Sporting Gijon'u ağırlayan Barcelona, ilk yarıda yıldız oyuncusu Lionel Messi'nin kafa golüyle 12. dakikada 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sonuçlandı.

İkinci yarıda ataklarını sıklaştıran Katalan temsilcisi, formda golcüsü Luis Suarez'in 4 golüyle farka gitti. Uruguaylı futbolcu, 63. dakikada takımını 2-0 öne geçirdi. Oyunun kalan bölümünde üst üste 3 penaltı kazanan Barcelona'da ilk iki penaltıyı Suarez, üçüncüsünü ise Neymar ağlara yolladı. Maçın son dakikalarında topu bir kez daha filelerle buluşturan Suarez, takımının 6-0'lık galibiyetinde başrolü oynadı.

Barcelona'nın 84'üncü dakikada kazandığı üçüncü penaltı vuruşu öncesinde Neymar'ı ceza sahasında faulle durduran Sporting Gijon'dan Ognjen Vranjes, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla puanını 82'ye yükselten Barcelona, averajla Atletico Madrid'in ve 1 puan farkla Real Madrid'in önünde ligin 35. haftasını da lider kapadı. Küme düşme hattında yer alan Gijon ise 32 puanda kaldı.

Suarez, Ronaldo'yu geçti

Suarez, attığı 4 golle krallık yarışında 31 gollü Real Madridli Cristiano Ronaldo'yu geçerek toplam gol sayısını 34'e yükseltti ve liderliğe uzandı. Uruguaylı yıldız, bu gollerle birlikte son 2 haftada toplam 8 gole ulaştı.

Sıradaki Haber
Atletico Madrid, Malaga'yı da devirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz