Futbol

4 dakikada rekordan oldu

24 Eylül 2015 Perşembe 12:19 - Son Güncelleme 24 Eylül 2015 Perşembe 12:24

Navas, en uzun süre gol yemeyen kalecisi olma rekorunu 4 dakika ile kaçırdı.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid'in Kosta Rikalı kalecisi Keylor Navas, takımının Athletic Bilbao ile oynadığı maçta yediği golle tarihi bir fırsatın eşiğinden döndü.

La Liga'da bu sezonki ilk golünü 5. haftada Real Madrid'in deplasmanda 2-1 kazandığı maçın 67. dakikasında Athletic Bilbaolu futbolcu Sabin'den yiyen Navas, bu sezon 427 dakika sonra kalesinde gol gördü.

Böylece Navas, Real Madrid'in efsanevi eski kalecilerinden Miguel Angel'in 1975-1976 sezonunun başlangıcında kalesini 431 dakika gole kapatma rekorunu 4 dakika ile kaçırdı.

Transfer sezonunun son gününde Real Madrid ve Manchester United arasındaki anlaşmazlık yüzünden küçük bir gecikme sonrasında Manchester United'a gidemeyen 28 yaşındaki Navas, sezon başındaki üstün performansıyla takımının liderlik koltuğuna oturmasına önemli katkı sağladı.

İspanyol basını, takımının son maçında 1 gol yemesine rağmen en az iki net gol pozisyonunu önleyen Navas'ın takımının galibiyetinde önemli pay sahibi olduğunu ifade etti.

Real Madrid'te oynanan tüm resmi maçlarda en uzun süre gol yememe rekoru, 952 dakika ile şu anda Porto'nun kalesini koruyan Iker Casillas'da bulunuyor.

Sıradaki Haber
Barcelona'ya Celta şoku!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz