Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

50 yaşında yeniden profesyonel oldu

27 Kasım 2013 Çarşamba 17:21

İngiltere League Two ekiplerinden Burton Albion 50 yaşındaki kaleciyle anlaştı.

İngiltere "League Two" ekiplerinden Burton Albion’da kaleci antrenörlüğü yapan 50 yaşındaki Kevin Poole, takımdaki kaleci eksikliği nedeniyle tekrar futbola döndü.

Burton Albion Kulübü, takımda kiralık olarak forma giyen file bekçisi Jordan Pickford’ın, Sunderland’e geri dönmesiyle oluşan boşluğu alışılmadık bir yöntemle doldurdu. Kulüpte kaleci antrenörlüğü yapan Poole, as kaleci Dean Lyness’ın yedeği olarak takıma dahil oldu. Poole, Burton Albion’ın Mansfield ile dün oynadığı 18. hafta mücadelesinde yedek kaleci olarak sahaya çıktı.

BBC’ye konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Burton Albion Teknik Direktörü Gary Rowett, “Bunu tabii ki uzun dönemli bir çözüm olarak düşünmüyoruz. Bizi fazla para harcamaktan kurtaracaksa böyle bir şey yapabileceğimizi sezon başında da söylemiştim. Şu durumda böyle bir çözüm üretmek mantıklıydı” ifadelerini kullandı.

Kariyeri boyunca Aston Villa ve Bolton Wanderers gibi Premier Lig ekiplerinin formasını giyen Poole, geçen sene Burton Albion’da 32 yıllık futbol hayatını noktaladıktan sonra kulüpte kaleci antrenörü olarak göreve başlamıştı. 

Etiketler: Burton AlbioningiltereLeague Two