Futbol

9 gol atıldı! City, Arsenal'i ezdi

14 Aralık 2013 Cumartesi 17:46 - Son Güncelleme 14 Aralık 2013 Cumartesi 20:31

Manchester City kendi sahasında Mesut'lu Arsenal'e ağır darbe vurdu: 6-3

İngiltere Premier Lig'de gol düellosuna sahne olan dev maçta, Manchester City kendi sahasında Mesut Özil'li lider Arsenal'i ezdi geçti: 6-3. 

İngiltere Premier Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren dev karşılaşmada Manchester City, Arsenal'e gol yağdırdı.

Premier Lig'de bu sezon sahasında oynadığı 7 maçtan da galibiyetle ayrılan Manchester City, Arsenal ağlarını 6 kez havalandırarak kazandığı maçın ardından liderle arasındaki puan farkını 3'e indirdi. Etihad Stadı'nda 4 hafta önce de Tottenham Hotspur'u 6-0 mağlup etmeyi başaran Manuel Pellegrini'nin öğrencileri, bir ay içinde iki Londra ekibine toplam 12 gol atma başarısını gösterdi.

Manchester ekibi, Agüero'nun ayağından 14. dakikada bulduğu erken golle 1-0 öne geçti. Arjantinli yıldız, Etihad Stadı'nda son 7 maçta 8'inci golünü kaydetti. Walcott ile 31. dakikada beraberliği yakalayan konuk ekibe 8 dakika sonra Negredo ile cevap veren Manchester City, soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Ev sahibi ekip, ikinci yarıda Fernandinho (2), Silva ve Yaya Toure'nin penaltıdan attığı gollerle farka giderken, Arsenal'ın gollerini 63. dakikada Walcott ve 90. dakikada Mertesacker kaydetti. Karşılaşmada 90 dakika forma giyen Mesut Özil, Walcott'un attığı ilk golün asistini yaptı. Walcott, 2008 yılındaki Birmingham City maçından sonra ikinci kez deplasmanda Arsenal formasıyla 2 gol attı.

Geçen hafta Everton ile berabere kalan, bu hafta da Manchester City'e yenilen Arsenal, son iki haftada 5 puan kaybederek şampiyonluk yolunda önemli yara aldı. Puanını 32'ye yükselten Manchester City ise maç fazlasıyla üçüncü ıraya yükseldi. Arsenal ise 35 puanda kaldı.

Arsenal, ligde daha önce de Manchester kentinden farklı mağlubiyetlerle Londra'ya dönmüştü. 28 Ağustos 2010 tarihinde Old Trafford Stadı'nda oynanan maçta Manchester United'a 8-2 yenilen "Topçular", 2000-01 sezonunda da "Kırmızı Şeytanlar"a 6-1 mağlup olmuştu. 

Sıradaki Haber
Dev maçta büyük skandal!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz