Futbol

ABD'li kadın kaleciye ceza

22 Ocak 2015 Perşembe 12:58 - Son Güncelleme 22 Ocak 2015 Perşembe 13:07

Milli kaleci Hope Solo, futboldan 1 ay men edildi.

ABD Kadın Milli Futbol Takımı'nın kalecisi Hope Solo, eşinin alkollü kullandığı araçta bulunması nedeniyle futboldan 1 ay men edildi.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Solo'nun eşinin alkol alkollü araç kullanmaktan gözaltına alındığı ve milli kalecinin bu sırada araç içinde olduğu belirtildi.

ABD Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, milli takımın California'da kamp yaptığı dönemde ABD'li kalecinin adının karıştığı olayın üzücü olduğu belirtilerek, "Solo, yanlış tercihler yaparak milli takım ve arkadaşlarına kötü bir örnek teşkil etti. Bu nedenle futboldan bir ay men cezası aldı ve kamptan uzaklaştırılmasına karar verildi" ifadeleri yer aldı.

Solo ise sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından son aylarda zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, "Federasyonun kararına saygı duyuyor ve hatamı kabul ediyorum. Takım arkadaşlarımı, teknik ekibi ve federasyonu hayal kırıklığına uğrattım. Özür dilerim" ifadelerini kullandı.

ABD'nin en popüler sporcuları arasında yer alan Solo, ABD Milli Takımı'nda olimpiyatlarda altın madalya kazanmış ve 2007 ile 2011'de düzenlenen FIFA Dünya Kupası'na katılmıştı.

AA

Sıradaki Haber
Güney Kore yarı finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz