Futbol

Abramovich, bu tazminatı öder mi?

16 Aralık 2015 Çarşamba 14:23 - Son Güncelleme 16 Aralık 2015 Çarşamba 12:37

Chelsea'de Mourinho'nun geleceği masaya yatırılıyor.

İngiltere Premier Lig'de tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Chelsea, geçen yıl takımı şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Jose Mourinho'nun görevine devam edip etmemesini tartışıyor.

Leicester City deplasmanında bu sezon 9. mağlubiyetini alan ve küme düştüğü 1978-79 sezonundan bu yana ilk kez lige bu kadar kötü başlayan Londra ekibinde Mourinho'nun üzerindeki baskı giderek artıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde farklı bir profil çizen ve grup lideri olarak ikinci tura yükselen Londra ekibinin Rus sahibi Roman Abramovich, bugün başkentin güneyindeki Cobham tesislerinde olağanüstü bir toplantı yaparak Mourinho'nun geleceğini masaya yatıracak.

İngiliz basını, daha önce 2004-2007 yılları arasında Chelsea'yi çalıştıran 52 yaşındaki Mourinho'nun 2013 yılında yeniden göreve getirilmesiyle ilgili yönetim kurulunda yapılan oylamanın 3'e 2 Portekizli teknik adam lehine çıktığını hatırlatırken, bugünkü görüşmede de sonucun ucu ucuna çıkabileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

2007 yılında Mourinho'ya 16 milyon sterlin tazminat ödeyen, başarıları için de Ferrari marka spor araç hediye eden Rus milyarder Abramovich, bu kez Portekizli teknik adamı kovması halinde 40 milyon sterlin tazminat ödemeyi göze alacak.

Mourinho, Leicester City maçından sonra yaptığı açıklamada, "ihanete uğradığını" iddia etmiş ve futbolcularının antrenmanda farklı, maçlarda farklı performans sergilediğini savunmuştu.

Chelsea'de daha önce 2004-2007 yılları arasında görev yapan Mourinho, üç yılda ikisi lig şampiyonluğu olmak üzere altı kupa kazanmış ancak 20 Eylül 2007'de Portekizli çalıştırıcının görevine son verilmişti.

2013 yılının haziran ayında yeniden Chelsea'ye dönen deneyimli teknik adam, ilk yılında ligi üçüncü sırada tamamlarken, geçen sezon ise fazla zorlanmadan şampiyonluk ipini göğüslemişti. Bu sezon 16 haftada 15 puan toplayan Londra ekibi, küme düşme hattındaki takımların bir puan üstünde yer alıyor.

Sıradaki Haber
ÖZET | İlk finalist River Plate
Yükleniyor lütfen bekleyiniz