Futbol

Advocaat yeniden Hollanda'da

15 Mayıs 2016 Pazar 10:19 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2016 Pazar 07:22

Dick Advocaat, Danny Blind’in yardımcılığına getirildi.

Hollandalı ünlü teknik adam Dick Advocaat, ülkesinin milli futbol takımında teknik direktör Danny Blind’in yardımcılığına getirildi.

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu'ndan (KNVB) yapılan açıklamada, Advocaat’ın, 1 Temmuz'dan itibaren ayrılma kararı alan Ruud van Nistelrooy'un yerine görev yapacağı duyuruldu.

1992-1994 ve 2002-2004 arasında iki kez Hollanda'yı çalıştıran 68 yaşındaki Advocaat'ın, milli takımın 22 Mayıs'ta Portekiz'de başlayacak hazırlık kampına katılarak resmi görevine başlayacağı belirtildi.

Bir süre önce Advocaat’a yardımcı antrenörlük teklifinde bulunduğunu belirten Danny Blind, bunun kabul edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Hollanda'nın 2018 FIFA Dünya Kupası elemelerinde önemli maçları olacağına değinen Blind, bu kapsamda Advocaat'ın tecrübe ve birikiminden faydalanacaklarını ifade etti.

Geçmişte AZ Alkmaar, PSV, Glasgow Rangers ve Zenit’in yanı sıra Rusya ile Hollanda milli takımlarını çalıştıran Advocaat, şubat ayından bu yana Feyenoord teknik heyetine danışmanlık yapıyordu.

Hollanda Milli Takımı'nın başındaki Danny Blind'in diğer yardımcılığını ise bir başka tecrübeli isim Marco van Basten yürütüyor.

Sıradaki Haber
İtalya Serie A'da zirve şekillendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz