Futbol

Afrika Uluslar Kupası'na ev sahibi aranıyor

17 Ekim 2014 Cuma 15:52 - Son Güncelleme 17 Ekim 2014 Cuma 16:10

CAF'ın, Güney Afrika ve Gana ile irtibata geçtiği öne sürüldü.

Fas'ta düzenlenmesi planlanan ve Ebola virüsü nedeniyle ertelenmesi gündemde olan 2015 Afrika Uluslar Kupası'nın Güney Afrika veya Gana'nın evsahipliğinde gerçekleştirilebileceği iddia edildi.

BBC'de yer alan haberlere göre, Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), Fas'ın kupanın evsahipliğinden çekilebilme ihtimaline karşın Güney Afrika ve Gana Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri ile irtibata geçti.

Gana Gençlik ve Spor Bakanı Mahama Ayariga da ülkesinin Citi FM isimli radyosuna yaptığı açıklamada bu görüşmeleri doğrulayarak, CAF'ın Fas yetkilileri ile toplantısından çıkabilecek olumsuz bir karara karşın turnuvaya evsahipliği yapabilecek alternatif ülkelerle de irtibatta olduğunu belirtti.

Fas, Ebola virüsünün yaygınlaşması nedeniyle gelecek yıl 17 Ocak-8 Şubat'ta evsahipliği yapacağı Afrika Uluslar Kupası'nın ertelenmesi yönünde talepte bulunmuş, bu talep CAF tarafından değerlendirmeye alınmıştı.

Adını, Afrika'daki bir nehirden alan Ebola virüsü nedeniyle özellikle kıtanın batısında yer alan ülkeler Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 4 bin 500'e yakın kişi yaşamını yitirdi. Bu ülkelerdeki spor organizasyonları da sekteye uğradı. Önce Sierra Leone'daki tüm futbol organizasyonları ertelendi. Daha sonra CAF, bu ülke ile Gine ve Liberya'daki uluslararası futbol organizasyonlarını iptal etti.

Sıradaki Haber
Futbolda devrim! 'Beyaz kart' geliyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz