Futbol

Ajax, "yeni Bergkamp'ını" yetiştiriyor

25 Aralık 2013 Çarşamba 11:07 - Son Güncelleme 25 Aralık 2013 Çarşamba 11:09

Genç oyuncu, şimdiden Arsenal ve Liverpool'un dikkatini çekti.

Dünya futboluna altyapısından birçok yıldız futbolcu kazandıran Ajax'ın genç yeteneği Davy Klaassen, performansıyla göz dolduruyor.

Futbol stiliyle Dennis Bergkamp'a benzetilen Klaassen, daha 20 yaşında olmasına rağmen Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer'un en güvendiği isimler arasına girmeyi başardı.

De Bour, Klaassen'e bu sezon ligde 10 karşılaşmada forma verirken, Hollandalı orta saha oyuncusu da kendisine duyulan güveni boşa çıkartmadı ve bu maçlarda 7 gol ve bir asistlik performans sergiledi.

Ajax'ın futbol dünyasına kazandırdığı ve asıl çıkışını Arsenal'da gösteren Hollanda'nın efsane oyuncusu haline Bergkamp'la çok benzer fiziksel özelliklere sahip Klaassen, oynadığı mevki, top kontrolü, şutları ve paslarıyla da selefini anımsatıyor.

- "Çok zeki bir oyuncu"

Ajax'ın dünya futboluna kazandırdığı diğer eski efsane oyunculardan Hollandalı De Bour, yeni yıldız adayının çok yetenekli olduğunu vurgulayarak, "Sahada boş alanları çok iyi görüyor ve izleyen herkesi etkisi altına alıyor. Dahası, gerçekten çok zeki bir oyuncu" değerlendirmesinde bulunuyor.

Hollanda Milli Takımı'nın genç kategorisindeki takımlarında da forma giyen, sahada lider özelliğiyle de dikkati çeken Klaassen, oyun kurma yeteneğinin yanı sıra kendisine orta sahada verilen defansif görevleri de başarıyla uyguluyor.

- Efsanelerin kanatları altında

Ajax'ın eski yıldız isimleri de tribünlerin adına şimdiden besteler yaptığı genç oyuncuyu, kanatları altına almış durumda. Kulübün efsanelerinden Johan Cruyff, geçen yıl sakatlık sorunu yaşayan Klaassen için Barcelona'nın eski doktorundan randevu ayarlarken, altyapısındaki görevini sürdüren Dennis Bergkamp ise tüm bilgilerini sürekli genç oyuncuyla paylaşıyor.

Kendisine gösterilen yoğun ilginin farkında olan Klaassen de kulübe olan borcunu golleriyle ödüyor. Eredivisie'de 8. haftadan itibaren ilk 11'de forma giymeye başlayan orta saha oyuncusu, çıktığı maçlarda attığı 7 golle şimdiden ligin en iyi golcüleri arasına adını yazdırmayı başardı. Hollandalı, 7 Aralık'ta Ajax'ın Breda'yı 4-0 yendiği maçta "hat-trick" yaparak, takımın ilk yarıyı lider bitirmesinde pay sahibi oldu.

- Arsenal ve Liverpool devrede

Futbol otoriteleri, genç oyuncunun bu performansını devam ettirmesi halinde, önümüzdeki yıl Brezilya'da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda'nın formasını giyeceğine inanıyor.

Arsenal ve Liverpool'un oyuncu izleme komitelerinin, genç oyuncuyu sürekli takip altında tuttuğu biliniyor. Klaassen'in Ajax ile sözleşmesi, 2016 yılına kadar devam ediyor.

Etiketler : AjaxDavy Klaassen
Sıradaki Haber
Milan, 27 yılın en kötü dönemini yaşıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz