Futbol

Akıl oyunlarına Martinez de dahil oldu

11 Şubat 2014 Salı 16:25 - Son Güncelleme 11 Şubat 2014 Salı 16:37

Martinez: "Şampiyonluğu kazanmayı istediğimiz için oldukça mutluyuz"

İngiltere Premier Ligi takımlarından Everton'ın teknik direktörü Roberto Martinez, şampiyonluğun favorisi olmadıklarını söyleyen meslektaşları Jose Mourinho (Chelsea), Manuel Pellegrini (Manchester City) ve Brendan Rodgers'a (Liverpool) gönderme yaparak, "Şampiyonluğu kazanmayı istediğimiz için oldukça mutluyuz" dedi.

Sezon başında geldiği Everton ile beklentilerin üstüne çıkan Martinez, düzenlediği basın toplantısında, "Görünen o ki kimse şampiyon olmak istemiyor. Kimse çıkıp ligi kazanmak istediğini söylemiyor. Şampiyonluğu kazanmayı istediğimiz için oldukça mutluyuz" esprisini yaparak, kendilerinden daha fazla puan toplamasına rağmen bir süredir şampiyonluk favorisi olmadıklarını ifade eden Chelsea çalıştırıcısı Jose Mourinho, Manchester City teknik patronu Manuel Pellegrini ve Liverpool'un başındaki Brendan Rodgers'a cevap verdi.

Demeç yarışının başlangıcı

Bu demeciyle Martinez'in de dahil olduğu "akıl oyunları", geçen hafta Chelsea'nin, Manchester City deplasmanında aldığı 1-0'lık galibiyetten önce başladı.

Maç öncesi verdiği demeçte, Manchester City'nin favori olduğunu dile getiren Mourinho, maçın ardından yaptığı açıklamada da "Şampiyonluk yarışında 'küçük at'ız. Arsenal ve Manchester City'nin şansı bizden fazla" diyerek kafaları karıştırdı.

Bu arada Arsenal'ı deplasmanda 5-1'lik skorla farklı yenen Liverpool'un teknik direktörü Brendan Rodgers da maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hedeflerinin, ligi her zaman olabildiğince üst sırada tamamlamak olduğunu ancak bunu söylerken rakiplerine de bir bakmak gerektiğini kaydetti. Rodgers şöyle devam etti:

"Kadromuza bakmanız yeterli, bu bile bir gösterge. Kupa için mücadele ettiğimiz bir pozisyonda olmayı ben de isterim. Gelişimimizi sürdürmeyi umuyorum. Sonrasında nerede olduğumuzu göreceğiz."

Suskunluğunu bozan Pellegrini de "zengin küçük at" benzetmesini yaptığı Chelsea'nin son 10 yılda futbol dünyasının en çok para harcayan takımı olduğunu belirterek, "Ara transfer döneminde bile en çok para harcayan kulüpler arasındalar" diye konuştu.

Şilili teknik direktöre cevaben 2013-2014 sezonunda iki kulübün yaptığı harcamaları ortaya koyan (Chelsea: 49 milyon sterlin - Manchester City: 80 milyon sterlin) Mourinho ise Pellegrini'nin matematik bilgisini sorgulayarak, "Tecrübe, potansiyel ve güce sahip olmalarının yanında UEFA Finansal Fair Play protokolü konusunda da bir endişeleri yok. Çünkü bu yaz sadece harcadılar. Bunun için bir hesap makinesine ihtiyacımız yok" dedi.

Bir puan farkla lider olsalar da ligde kazanılacak 39 puan daha olduğunu hatırlatan Portekizli çalıştırıcı, "Ama komik olan bir şey var ki o da kendisinin (Pellegrini) bana asla yanıt vermeyeceğini söylemeye devam etmesi. Bunu İspanya'dayken de söylerdi ancak görünüyor ki değişmiş" ifadelerini kullandı.

İngiltere Premier Ligi'nin 25. haftası sonrası Chelsea, 56 puanla zirvede yer alıyor. Chelsea'yi, 1 puan geriden Arsenal, 2 puan geriden Manchester City takip ediyor. Liverpool'un 50 puanla 4. basamakta yer aldığı puan tablosunda, Everton ise liderin 11 puan arkasında 6. sırada bulunuyor.

AA

Sıradaki Haber
Yine holiganizm, yine ölüm
Yükleniyor lütfen bekleyiniz