Futbol

Almanya Futbol Federasyonu'ndan yalanlama

16 Ekim 2015 Cuma 20:49 - Son Güncelleme 16 Ekim 2015 Cuma 20:51

"Herhangi bir usulsüzlük yapıldığına dair kanıt bulunamamıştır"

Almanya Futbol Federasyonu (DFB), ülkede düzenlenen 2006 Dünya Kupası'nın ev sahipliği adaylığı sürecinde, oyları için 4 FIFA üyesine ödeme yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

DFB'den yapılan açıklamada, FIFA'daki soruşturmalar ve medyadaki varsayımlar üzerine Almanya'nın 2006 Dünya Kupası ev sahipliğini kazandığı süreç hakkında federasyonun kendi içinde inceleme yaptığı ifade edildi.

Federasyonun, incelemeler sonucunda herhangi bir usulsüzlük yapıldığına dair kanıt bulmadığı aktarıldı. Aynı şekilde başvuru sürecinde delegelerin oyunun satın alındığına yönelik belirtilerin bulunmadığı belirtildi.

Almanya'nın 2006 FIFA Dünya Kupası Organizasyon Komitesi tarafından FIFA'ya ödenen 6,7 milyon avronun, iddia edildiği gibi Dünya Kupası ev sahipliği adaylık sürecini etkilemek için yapılmadığı aktarıldı.

Söz konusu ödemenin, 2006 Dünya Kupası kapsamında FIFA'nın gerçekleştirdiği kültür programları için kullanılmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Olayın aydınlatılması ve federasyonun adının temize çıkarılması için DFB Başkanı Wolfgang Niersbach'ın bu yaz iç denetim yapılması talimatı verdiği, federasyon dışından uzmanların da denetime dahil edildiği hatırlatıldı.

Sıradaki Haber
Almanya'yı zorda bırakacak iddia
Yükleniyor lütfen bekleyiniz