Futbol

Almanya Kupası'nda final heyecanı

16 Mayıs 2014 Cuma 18:22 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2014 Cuma 18:25

Klopp ve Guaridola kameraların karşısına geçti.

 

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) şampiyonu Bayern Münih ile ligi ikinci sırada tamamlayan Borussia Dortmund Almanya Kupası Finali'nde karşı karşıya gelecek.

Almanya Kupası'nın geçen sezon Stuttgart'ı yenerek kazanan Bayern Münih, yarın Berlin Olimpiyat Stadı'nda Borussia Dortmund'la mücadele edecek. Almanya Kupası'nda Bavyera ekibi ile Borussia Dortmund, 2'si final olmak üzere 6 kez karşılaştı. Bu maçlardan 4'ünü Bayern Münih, 2'sini de sarı-siyahlı ekip kazandı.

Bayern Münih, 2008'de Borussia Dortmund'la oynadığı Almanya Kupası Final maçını 2-1 kazanarak kupayı müzesine götürürken, 2012'de Borussia Dortmund, Bavyera ekibini 5-2 mağlup ederek mutlu sona ulaşmıştı. Oynanan son 4 karşılaşmadan 2 takım da 2'şer kez galip ayrıldı.

Bayern Münih, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve bu sezon ligdeki ilk maçta Dortmund ekibini mağlup ederken, sarı-siyahlı takım da Bavyera ekibiyle oynadığı Süper Kupa maçında ve ligin ikinci yarısındaki karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılmıştı.

Üst üste 3. kez Almanya Kupası finaline yükselme başarısı gösteren Bayern Münih ile Borussia Dortmund, Bundesliga'nın kurulduğu 1963'den beri 104 resmi maçta karşı karşıya geldi. Bayern Münih bu maçlardan 47'sini, Borussia Dortmund ise 27 karşılaşmadan galip ayrıldı. İki takım arasında 30 maç da berabere sonuçlandı.

Borussia Dortmund, bu sezon Almanya Kupası Finali'ne kalesinde gol görmeden yükseldi. İlk turda SV Wilhelmshaven'i 3-0, daha sonraki turlarda 1860 Münih'i 2-0, FC Saarbrücken'i 2-0 ve Eintracht Frankfurt'u da 1-0 geçen Borussia Dortmund yarı finalde VfL Wolfsburg'u 2-0 mağlup ederek finale çıktı.

SW Rehden'i 5-0, Hannover 96'yı 4-1, FC Augsburg'u 2-0 ve Hamburg'u 5-0 mağlup eden Bayern Münih, yarı finalde de FC Kaiserslautern'i 5-1 yenerek finale yükseldi.

Geçen sezon da kupayı kazanan Bayern Münih, toplam 20 kez Almanya Kupası Finali oynadı ve bunların 16'sını kupa ile taçlandırdı. Borussia Dortmunda ise 3 kez kupayı müzesine götürdü.

- "Takımımın bunu başarması olağanüstü''

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, bugün Bayern Münih'in teknik direktörü Pep Guaridola ile düzenlediği basın toplantısında, Almanya Kupası'nda finale yükseldikleri için mutlu olduğunu belirterek, ''Sezon başından beri hedefimizde finale yükselmek ve kupayı kazanmak vardı. Takımımın bunu başarması olağanüstü'' ifadesini kullandı.

Finale çıkmanın iki yolu bulunduğunu söyleyen Klopp,'' Ya Bayern Münih'i bu yolda elersin veya finalde onla karşılaşırsın. Başkasının senin için onu elemesi çok nadir'' diye konuştu.

Gelecek sezon Bayern Münih'te forma giyecek olan Polonyalı oyuncu Robert Lewandowski'nin oynayıp oynayamayacağı yönündeki bir soruya karşılık Klopp, golcü oyuncunun dün idmanın bir kısmına katıldığını, bugün de tamamında yer alacağını ve yarın ise bir sorun çıkmazsa oynayacağı cevabını verdi.

- ''Manduzkic'in oynamaması benim kararım''

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guaridola ise oynanacak olan kupa finalinin sezonun son maçı olacağına işaret ederek, ''Finalde olmak güzel, biz hazırız. Olabildiğince en iyi performansı ortaya koyacağız'' dedi.

Lig'de şampiyon olduklarını ve iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Guardiola, geçen sezon da tüm kupaları kazanan oyuncularıyla gurur duyduğunu kaydetti. Her hafta maçları kazanmaya odaklanmanın zor olduğunu ifade eden İspanyol teknik adam, oyuncularının iyi form tuttuklarına işaret etti.

Bayern Münih'te yarın Borussia Dortmund ile oynayacağı karşılaşmada Bastian Schweinsteiger ve Mario Manzukic'in oynamayacağını açıklayan Guardiola, dizinde sorun yaşayan Schweinsteiger'in sakatlığının devam ettiğini kaydetti. Hırvat oyuncu ile ilgili de Guardiola, ''Manduzkic'in oynamaması benim kararım'' ifadesini kullandı.

- "Kupayı biz kazanmak istiyoruz''

Basın toplantısına katılan Bayern Münih'in kaptanı Philipp Lahm da kupa finalinde Almanya'nın son yılların en iyi iki takımının karşılaşacağını belirterek, ''İyi durumdayız. Kupayı biz kazanmak istiyoruz'' dedi.

Kimin favori olduğu yönündeki bir soruya karşılık da Lahm, Dortmund'un da iyi durumda olduğunu, sahaya 11 oyuncunun çıkacağını ve orada kimin kazanacağının görüleceğini kaydetti.

Sıradaki Haber
Mustafa Denizli bıraktı mı?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz