Futbol

Almanya Kupası'nda tarihi maç

02 Nisan 2019 Salı 11:02 - Son Güncelleme 02 Nisan 2019 Salı 11:54

Almanya Kupası Çeyrek Final maçında bugün Paderborn ile Hamburg karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma geçmişte yaşanmış tarihi bir olay nedeniyle ayrı bir anlam taşıyor.

Almanya Kupası Çeyrek Final maçında bugün Paderborn ile Hamburg karşı karşıya gelecek.

Daha önce Bundesliga'da ve 2.lig'de rekabete tutuşan bu ekipler arasında oynanacak kupa maçı tarihi bir anlam taşıyor. 

21 Ağustos 2004'te Paderborn ile Hamburg arasında oynanan Almanya Kupası maçında Hamburg maça hızlı başlayıp 2-0 öne geçti. Ancak bu dakikadan sonra maça karşılaşmanın hakemi Robert Hoyzer damga vurmaya başladı. Paderborn lehine iki komik penaltı çalan Hoyzer, Emile Mpenza'yı 'haksız yere' oyundan attı ve maçı Paderborn 4-2 kazandı. 

Karşılaşmada alınan kararlar uzun zaman tartışma konusu olurken daha sonra maçın hakemi Robert Hoyzer'in mafya bağlantısı ile şike yaptığı ortaya çıktı.

Eski Hamburg oyuncusu Christian Rahn, skandal maç hakkında şu yorumu yapıyordu: "Soyunma odasına giderken hakemin Paderborn oyuncularıyla konuşmalarına şahit olduk. Onlara 'Endişelenmeyin gerisini ben hallederim' gibi bir şeyler söyledi"

Hırvat Sapina kardeşlerle çeşitli maçların manipülasyonu için 67 bin euro karşılığında anlaşan Hoyzer, şike yaptığı ortaya çıkınca 2 yıl 5 ay hapis cezası almıştı. İyi halden 14 ay sonra dışarı çıkan Hoyzer, 126 bin euro Almanya Futbol Federasyonu'na tazminat ödemişti. 

Almanya Futbol Federasyonu, Hamburg'a haksız elenme karşılığında 500 bin euro tazminat ödemiş ayrıca Hamburg'da bir milli maç düzenlemiş ve 1.5 milyon euro elde edilen hasılatı da Hamburg kulübüne vermişti. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Fulham küme düşüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz