Futbol

Almanya'da günün "Karaman"ı oldu!

06 Eylül 2014 Cumartesi 17:43 - Son Güncelleme 06 Eylül 2014 Cumartesi 18:27

Hannover'in hazırlık maçında 5 gol atan Kenan Karaman, dikkatleri üzerine çekti.

Hannover 96'nın yaptığı hazırlık maçında 5 gol atan Kenan Karaman, Almanya'da günün ismi oldu.

Milli maçlar için liglere verilen arayı birçok takım hazırlık maçı yaparak değerlendiriyor. Bunlardan birisi de Tayfun Korkut'un teknik derktörlüğünü yaptığı Almanya Birinci Ligi Bundesliga ekibi Hannover 96...

Sporx'in haberine göre HSC BW Tündern ile karşılaşan Hannover 96, rakibini 8-0'la geçerken Türk golcü Kenan Karaman attığı 5 gol ile tüm dikkatleri üzerine çekti. 

Kısa sürede yükseldi

Ailesi Giresunlu olan 20 yaşındaki Kenan, Almanya'nın Stuttgart kentinde doğdu. Futbola Stuttgart altyapısında başlayan Kenan, daha sonra aynı şehrin diğer takımı Stuttgart Kickers'a geçti. Kenan Karaman, Stuttgart Kickers'ın Hoffenheim'e karşı oynadığı maçta rakip teknik heyeti çok etkiledi ve transfer teklifi aldı.

Hoffenheim'da 2012 yılında A2 Takımı ile maçlara çıkmaya başlayan Kenan, geçen sezon A Takıma yükseldi. Bu sezon başında ise Tayfun Korkut tarafından Hannover'e transfer edilen genç golcü, hazırlık maçlarındaki performansıyla hocasını mahcup etmedi.

Uzun boyu ile hava toplarında oldukça etkili 

Türkiye'nin U18 Milli Takım'ına 2012'de aldığı davetle katılan forvet, daha sonra U19 ve U20 Milli Takımlarına da çağrıldı. Almanya'dan hiç davet almayan genç santrafor, Panzerler'den bundan sonra teklif alsa da kabul etmeyeceğini söylüyor.

Boyunun uzunluğuna (1.90 cm) karşın tekniği ve süratiyle de dikkat çeken Kenan Karaman, forvet mevkinin dışında zaman zaman 10 numara olarak forvet arkası ve sol kanat pozisyonlarında da oynatılıyor.

Sıradaki Haber
Gitti Emenike'nin parası!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz