Futbol

Almanya'dan Fransa'ya Ribery tepkisi!

09 Eylül 2014 Salı 16:47 - Son Güncelleme 09 Eylül 2014 Salı 17:02

Ribery'nin milli takımı bırakma tartışmaları büyüyor.

Almanya 1. Futbol Ligi'nde (Bundesliga) mücadele eden bazı kulüplerin yöneticileri, UEFA Başkanı Michel Platini'nin, Bayern Münih'te forma giyen Franck Ribery'nin Fransa Milli Takımı'ndan ayrılmasına ilişkin eleştirilerine tepki gösterdi.

Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Ribery'nın Milli Takımı'ndan ayrılması konusunda her şeyin net olduğunu belirterek, "Philipp Lahm, milli takımdan ayrılmasını nasıl (Almanya Teknik Direktörü) Löw ile görüşmüşse, Franck da bunu (Fransa Teknik Direktörü Didier) Deschamps ile yaptı. O artık davet edilmeyecektir ki. Her şey yolunda ve FIFA'ya uygun'' dedi.

Borussia Dortmund Menajeri Michael Zorc da milli takımdan ayrılma kararını oyuncuya bırakmak gerektiğini savunarak, "Bunlar federasyonun kölesi değil" değerlendirmesini yaptı.

Mainz 05 Menajeri Christian Heidel de her oyuncu uluslararası kariyerin kendisinin uygun bulduğu zamanda sonlandırması gerektiğini savundu.

Bayer Leverkusen'in üst yöneticisi Michael Schade de her oyuncunun ülkesi için oynayıp oynamaması konusunda kendinin karar vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Diktatörlükte yaşamıyoruz" ifadesini kullandı.

Paderborn Menajeri Michael Born de bir futbolcunun yaşlılık, özel veya sportif nedenlerden dolayı milli takımdan ayrılmasının kendi elinde olması gerektiğini belirtti.

UEFA Başkanı Platini, geçen ay Fransa Milli Takımı'ndan ayrıldığını açıklayan Ribery'nin bu kararıyla ilgili, bir oyuncunun milli takıma gidip gidilmeyeceği kararını oyuncunun değil, teknik direktörün vermesi gerektiğini ileri sürmüştü.

Ribery'nin FIFA kurallarına göre milli takıma çağrılmasına rağmen oraya gitmediği takdirde ceza alabileceğini belirten Platini, Ribery'nin kararını şu sözlerle eleştirmişti:

"Ribery, Fransa için oynayıp oynamayacağına kendisi karar veremez. Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, milli takıma davet ederse gelmesi lazım. FIFA kuralları böyle. Gelmezse Bayern Münih'te 3 maç ceza alır.

Zaten onu anlamıyorum. O bir Fransız. 2016 Avrupa Şampiyonası Polonya'da değil Fransa'da düzenleniyor. Orada oynamayı istemesi lazım."

Sıradaki Haber
VİDEO| Barçalı genç yıldız seçimini yaptı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz