Futbol

Altın Top ödülü için geri sayım bitti!

12 Ocak 2014 Pazar 15:16 - Son Güncelleme 12 Ocak 2014 Pazar 15:18

"Altın Top" ödülünün sahibi yarın belli olacak.

Barcelona'dan Lionel Messi, Real Madrid'den Cristiano Ronaldo ve Bayern Münih'ten Franck Ribery'nin aday olduğu FIFA Altın Top ödülü yarın sahibini bulacak.

FIFA ve France Football dergisinin ortaklaşa düzenlediği törende, 2013 yılının en iyi futbolcusuna verilecek Altın Top ödülünün yanı sıra erkekler ve kadınlar futbolunda yılın en iyi teknik direktörü, yılın en iyi kadın futbolcusu, yılın en iyi golü, yılın en iyi 11'i, fair-play ve başkanlık ödülleri de dağıtılacak.

Milli takım teknik direktörleri, kaptanları ve gazetecilerin katıldığı oylama sonunda merakla beklenen Altın Top ödülünün sahibi, İsviçre'nin Zürih kentinde saat 19.00'da başlayacak törende açıklanacak.

- Messi, Ronaldo ve Ribery'nin performansları

Yılın en iyi futbolcusu ödülü için belirlenen 23 adayın arasından daraltılmış listede son üçe girmeyi başaran isimler Arjantinli Lionel Messi, Portekizli Cristiano Ronaldo ve Fransız Franck Ribery oldu.

Daha önce Manchester United'da forma giydiği dönemde 2008 yılında bu ödüle layık görülen Ronaldo, 2013 yılı boyunca milli takım maçları da dahil olmak üzere çıktığı toplam 56 maçta 66 gol atarken 15 de asist yaptı.

Dönem dönem yaşadığı sakatlıklar nedeniyle formasından uzak kalan son 4 yılın Altın Top sahibi Messi, 2013 senesinde çıktığı 45 maçta 42 gol kaydetti ve 15 asist yaptı.

Bayern Münih'in tüm kupalara ambargo koyduğu 2013 senesinde takımın önemli kozlarından biri olan Ribery, 52 maç oynadığı sezonu 22 gol ve 18 asistle tamamladı.

- 2013 yılının en'leri Zürih'te belirlenecek

Zürih'te gerçekleşecek gala gecesinde 2013 yılının en iyi futbolcusuna verilecek Altın Top'un yanı sıra birçok ödül de sahibini bulacak.

Yılın kadın futbolcusu ödülünü Alman Nadine Angerer, Brezilyalı Marta ya da ABD'li Abby Wambach'tan biri alacak.

Erkek futbolunda yılın teknik direktörü ödülü için Manchester United'ın eski çalıştırıcısı Alex Ferguson, Bayern Münih'in eski teknik patronu Jupp Heynckes ve Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, kadın futbolunda ise Wolfsburg'tan Ralf Kellermann, Almanya Milli Takımı'ndan Silvia Neid ve İsveç Milli Takımı'ndan Pia Sundhage'nin isimleri yer aldı.

Unutulmaz Macar futbolcu Ferenc Puskas'ın anısına 2009'dan beri düzenlenen yılın golü ödülünün 3 adaylık nihai listesinde Paris Saint-Germain forması giyen İsveçli Zlatan İbrahimovic, Barcelona'da top koşturan Brezilyalı Neymar ve Portekiz liginde Benfica'da oynayan Sırp orta saha Nemanja Matic bulunuyor.

Yılın en iyi 11'inde yer alacak isimler ise 5 kaleci, 20 defans, 15 orta saha ve 15 forvetten oluşan 55 kişilik aday liste arasından seçilecek.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Ne Arda ne Messi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz