Futbol

A.Madrid'e Barça öncesi çelme!

24 Ocak 2016 Pazar 20:50 - Son Güncelleme 24 Ocak 2016 Pazar 18:52

Atletico Madrid ile Sevilla 0-0 berabere kaldı.

 İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 21. haftasında Atletico Madrid sahasında Sevilla ile 0-0 berabere kalarak, liderliği averajla Barcelona'ya kaptırdı.

Her iki takım için de savunma ve taktik ağırlıklı geçen maça, ikinci yarı Sevillalı futbolcu Vitolo'ya gösterilen kırmızı kart ve hemen ardından teknik direktör Unai Emery'nin sahadan atılması damgasını vurdu.

Karşılaşmanın hakemi İgnacio İglesias Villanueva, 61. dakikada ikinci sarı karttan dolayı Sevillalı futbolcu Vitolo'ya kırmızı kart gösterirken, pozisyona itirazlarını sürdüren teknik direktör Unai Emery'yi de iki dakika sonra saha dışına gönderdi.

Maçın yaklaşık yarım saatini, 10 kişi kalan ve teknik direktörü de atılan rakibine karşı oynayan Atletico, Carrasco ve Griezmann ile gole çok yaklaşsa da kaleci Sergio Rico başarılı kurtarışlarıyla pozisyonları önledi. Golsüz sona eren maçın ardından puanını 48'e çıkartan Atletico Madrid ikinciliğe geriledi. Sevilla ise 33 puanla 7.'likte kaldı.

La Liga'da 1 maçı eksik olmasına rağmen averajla liderliğe yükselen Barcelona, Dünya Kulüpler Şampiyonası'ndan dolayı 16. haftadan ertelenen deplasmandaki Sporting maçını, 17 Şubat'ta yapacak. La Liga'da zirvenin kaderini belirleyecek, 30 Ocak'ta oynanacak 22. hafta maçında ise Barcelona ve Atletico Madrid Nou Camp stadında karşı karşıya gelecek.

Öte yandan 21. haftanın şimdiye kadar oynanan diğer maçlarında şu sonuçlar alındı:

Athletic Bilbao-Eibar: 5-2

Sporting-Real Sociedad: 5-1

Espanyol-Villarreal: 2-2

Malaga-Barcelona: 1-2

Granada-Getafe: 3-2

Rayo-Celta: 3-2

Sıradaki Haber
Londra derbisi Chelsea'nin
Yükleniyor lütfen bekleyiniz