Futbol

Amblemine ordu el koydu!

08 Aralık 2014 Pazartesi 13:51 - Son Güncelleme 08 Aralık 2014 Pazartesi 14:16

Romanya'nın en başarılı takımı Steaua Bükreş'in amblemine el konuldu.

Romanya futbol tarihinin en başarılı kulübü Steaua Bükreş, son derece sıradışı günler geçiriyor. Ordunun takımı olarak da bilinen ve Romanya Ligi'nde 25 şampiyonluğu bulunan Bükreş ekibi, Lasi ile oynadığı maça, adından ve logosundan yoksun bir şekilde çıktı.

Kulübün, Steaua markasını 2004 yılından beri yasa dışı şekilde kullandığı iddiasında bulunan Savunma Bakanlığı, 2011 yılında hukuki yollara başvurmuştu. Yüksek mahkeme, nihai kararını geçtiğimiz hafta açıkladı ve Steaua markası kulübün elinden alınıp, Savunma Bakanlığı'na verildi. 

Romanya Ligi'nin 17. haftasında Lasi takımıyla karşılaşan Bükreş ekibi, klasik kırmızı-lacivertli formaları yerine düz sarı renkteki formalarla mücadele etti. Formalarda kulübün logosu yer almazken, skorbordda Steaua Bükreş'in adının bulunduğu yere hiçbir şey yazılmadı, logosu da yer almadı. Bükreş kulübünün antrenman ekipmanlarında da Steaua yazısı bantla kapatıldı.

Mevcut durumun; Bükreş kulübü yöneticilerinin, Savunma Bakanlığı ile uzlaşması halinde değişebileceği ifade ediliyor. Steaua'nun sahibi Gigi Becali ve kulübün genel direktörü Miahi Stoica ise cezaevinde bulunuyor.

(EUROSPORT)

Sıradaki Haber
VİDEO | Bayern doludizgin ilerliyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz