Futbol

Ancelotti Altın Top adayını açıkladı

08 Kasım 2013 Cuma 19:47 - Son Güncelleme 08 Kasım 2013 Cuma 19:49

Ancelotti, FIFA Altın Top Ödülü'nü Portekizli yıldızın alacağını iddia etti.

İspanyol Onda Cero radyosuna konuşan Ancelotti, Ronaldo'nun ligde ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol atan oyuncu olduğunu hatırlatarak, teknik olarak da en iyi futbolcunun yine Ronaldo olduğunu söyledi.


İtalyan teknik adam, "Ronaldo, antrenman öncesinde de sonrasında da büyük bir ciddiyet ve profesyonellik sergiliyor. Bu noktada olmasının sırrı da bu zaten" dedi. Ancelotti, Portekizli futbolcunun, antrenmanların bir dakikasını bile kaçırmadığına dikkati çekti.

Rekor transfer ücretiyle Real Madrid'e katılan Gareth Bale'in, Ronaldo'ya rakip olabileceğine inandığını dile getiren Ancelotti, Galli futbolcunun takıma geldiğinden bu yana formunu yakalamak için çok mücadele ettiğini vurguladı. Ancelotti, "O da Ronaldo'nun izinde. Çoğu oyuncu Real Madrid'e ilk geldiğinde problem yaşamıştır. Bana Bernabeu'da Zidane'ın da ilk zamanlarda ıslıklandığı söylenmişti" ifadelerini kullandı.

La Liga'da iyi bir sezon geçiren Portekizli forvet, çıktığı 12 maçta toplam 13 gol attı. Ronaldo, bu yıl UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında attığı 14 golle Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin rekorunu elinden aldı.

Sıradaki Haber
Bayern'e Schweinsteiger'den kötü haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz