Futbol

Annesi Arda'yı anlattı

10 Mayıs 2014 Cumartesi 13:13 - Son Güncelleme 10 Mayıs 2014 Cumartesi 13:16

Yüksel Turan: "Arda, çok duygusal ve disiplinli bir insan. "

Futbol hayatına İspanya'nın Atletico Madrid takımında devam eden milli oyuncu Arda Turan'ın annesi Yüksel Turan, yıldız futbolcunun lider ruhlu olmasının kendisini çok etkilediğini söyledi.

Anneler Günü dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı Gençlik Spor dergisine açıklamalarda bulunan Yüksel Turan, Arda'nın huzurlu bir aile ortamında büyüdüğünü belirterek, "Oğlum, çok duygusal ve disiplinli bir insan. Hayatı boyunca hiçbir zaman sorumluluk almaktan kaçınmadı. Oğlumun beni çok etkileyen özelliklerinden biri de lider ruhlu olmasıdır. Şimdi bu özelliklerini yeşil sahalarda fazlasıyla gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Oğlunun, yaşına göre daha olgun davrandığını anlatan anne Turan, "Onu ne kadar ciddiye aldığımızı her zaman bilsin isterdim. Bu sayede özgüveni yüksek biri oldu. Arda, yaşının ötesinde bir olgunluğa sahip. Hayatı boyunca ne zaman, nerede, nasıl oturup kalkacağını bilen ve bizleri hiçbir zaman mahcup etmeyen bir evlat oldu. Oğlumla ne kadar gurur duysam azdır" şeklinde görüş belirtti.

"Duygusallığı onu çok yıpratıyor"

Yüksel Turan, milli futbolcunun duygusal yapısına vurgu yaparak, Arda'nun bu huyu nedeniyle çok yıprandığını kaydetti.

Oğlunun insanlara karşı her zaman saygılı ve sabırlı olduğundan bahseden anne Turan, "Kendisi her zaman aşırı duygusal biri olmuştur. Bu huyu onu çok yıpratıyor. Bunu hissedebiliyorum. Beni üzgün görse hemen etkilenir. Beni her zaman dinler. Futbol maçlarında annem etkilenir diye sakatlanmamaya özen gösterir. Onun bu haline ne kadar üzüldüğümü bilir" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
La Liga'da kritik hafta
Yükleniyor lütfen bekleyiniz