Futbol

Arda 2017'ye kadar Atletico'da

30 Nisan 2014 Çarşamba 20:00 - Son Güncelleme 30 Nisan 2014 Çarşamba 20:12

Arda Turan, Madrid'deki geleceği ve Türk futboluyla ilgili açıklamalarda bulundu

Arda Turan, Atletico Madrid'deki geleceği ve Türk futboluyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki altyapı sisteminin mutlaka değişmesi gerektiğine dikkat çeken milli futbolcu Atletico Madrid'den ayrılmayı kesinlikle düşünmediğini söyledi.

Arda Turan, Türk futbolunun geleceğinden umutsuz...

Four-Four-Two dergisine açıklamalarda bulunan Arda Turan, "İpin üzerinde gidiyoruz. Fatih hoca bunun planlarını yapıyor. Sadece onun değil, altında çalışan herkesin aç olması lazım. Ayrıca bu ülke Abdullah Avcı’yı kaybetmemeli. Abdullah Avcı bir gün tekrar milli takımın başına gelebilmeli" dedi.

Türk futbolunda altyapı sisteminin değişmesi gerekitiğine dikkat çeken milli futbolcu kulüplerin öz kaynaklara yeteri kadar bütçe ayırmadığını söyledi. Alt yapıdaki teknik direktörlerin çok az maaşla çalıştığını vurgulayan Atletıco Madrid'in Türk yıldızı, "Kulüpler, altyapılarına kaynak ayıracak ki eski futbolcular yorumculuğa kaçmayıp o işe odaklansın. Maalesesf altyapı hocalığını önemsizleştirdiler, itibarsızlaştırdılar" dedi.

Atletico Madrid ile 2017 yılına kadar sözleşmesini uzattığını hatırlatan Arda Turan kulübünden ayrılmayı kesinlikle düşünmediğini söyledi.

Teknik Direktör Simeone ile aralarının çok iyi olduğunu ifade eden milli oyuncu, "Onunla bir bakışla anlaşıyoruz. Beni çok fazla geliştirdiğini, çok yönlü bir oyuncu yaptığını düşünüyorum. Beni benden daha iyi tanıyor. Enerjimi, gücümü ve zekâmı maksimum seviyede kullanabilecek ender hocalardan biri" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'den de övgüyle bahseden Arda Turan, İtalyan teknik adamın Türkiye'ye alışması için zaman tanınması gerektiğini savundu.

Türkiye'deki futbol ortamının Avrupa'dan farklı olduğuna dikkat çeken milli futbolcu, "Mancini Türkiye'de daha önce görmediği tarzda olaylarla karşılaştı. Bu yüzden yadırgaması, sinirlenmesi çok normal. Türkiye şartları böyle, alışması lazım. hedefinin bu sene olmadığını söyledi. beklemek lazım" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Finansal Fair Play'a Fransız mı kalacak?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz