Futbol

Arda İspanyol basınının manşetlerinde

07 Temmuz 2015 Salı 11:15 - Son Güncelleme 07 Temmuz 2015 Salı 11:22

Manşetlerde Arda'nın A. Madrid'e geri gönderilebilme opsiyonu öne çıktı.

Milli futbolcu Arda Turan'ın Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olması, İspanyol basınında geniş yer buldu.

Katalan spor gazeteleri Sport ve El Mundo Deportivo, Barcelona'nın 34 milyon avroya kadrosuna kattığı Arda Turan için "Transfer edildi" manşetini attı. Sport gazetesi, Barcelona İdari Kurulu'nun Arda Turan'ı transfer etmek için "Hayali bir yöntem" bulduğunu belirterek, yeni kulüp başkanının Türk futbolcuyu istememesi halinde 20 Temmuz gece yarısından önce 3,4 milyon avro daha düşük (30,6 milyon) bedelle Atletico Madrid'e geri satabileceği maddesine vurgu yaptı.

Bu maddenin 2 gün önce idari kurul üyelerinden Javier Faus tarafından ortaya atıldığını belirten Sport gazetesi, "13 Temmuz'da Barcelona'da teknik direktör Luis Enrique yönetiminde antrenmanlara başlayacak Arda, 20 Temmuz'da Atletico'ya geri gönderilebilir. Bunu hayal edebiliyor musunuz" ifadelerini kullandı. Ayrıca Barcelona kulüp başkanları arasında sadece Josep Maria Bartome'nun Arda Turan'ın hemen transfer edilmesine onay verdiği hatırlatılarak, diğer adaylardan Joan Laporta'nın "Barça, başkanlık seçimlerinin sonuna kadar Atletico Madrid'i bekletecek güce sahiptir", Toni Freixa'nın "Geri verme maddesini kabul etmek transferi bitirememek anlamına gelir", Agusti Benedito'nun "Arda Turan bizim öngörülerimize girmiyor" ve Marc Cornet'in "Grup olarak bu transfere uzak bakmıyoruz" dediği belirtildi.

Bu arada Arda'nın 34 milyon avro ile Neymar (86 milyon avro), Luis Suarez (81 milyon avro), İbrahimovic (49,5 milyon avro), David Villa (40 milyon avro), Alexis Sanchez (37,5 milyon avro) ve Marc Overmans'dan (36 milyon avro) sonra Barcelona kulüp tarihinde en pahalıya transfer edilen 7. futbolcu olduğu bildirildi.

Barcelona ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Arda Turan'ın sezon başına net 4 milyon avro kazanacağı ancak elde edeceği başarılara bağlı ikramiye de alacağı iddia edildi.

Öte yandan El Mundo Deportivo, Arda Turan'ın transferinin Barcelona'nın başkanlık seçimlerine damgasını vurduğunu, ilk defa geri gönderilme maddeli bir sözleşmeyle futbolcu transfer edildiğini yazdı. Gazete, Arda Turan'ı "Ronaldinho'nun Türk gülüşü" başlığıyla tanıtarak, "Çim sahada yaydığı neşe ile Türk Ronaldinho gibi. Gol atmaktan çok attırmayı seviyor. Oyunun ritmini istediği gibi değiştiriyor. Çocukluk idolü Emre Belözoğlu olsa da İniesta'ya hayran" ifadelerini kullandı.

As gazetesi de "Maçı Bartomeu kazandı ve İdari Kurul, Arda'yı transfer etti" başlığını atarak, diğer tüm gazeteler gibi Türk futbolcunun yeni kulüp başkanı tarafından 3,4 milyon avroluk ceza ödenmesi karşılığında Atletico Madrid'e geri gönderebileceğini vurguladı. El Pais, "Arda Turan, şartlı bir evet", Marca da "Hevesli Turan" başlıklarını attı.

Sıradaki Haber
''Barcelona'dan yılın transferi''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz