Futbol

Arda, Marca'nın kapağında

01 Mart 2014 Cumartesi 13:10 - Son Güncelleme 01 Mart 2014 Cumartesi 14:34

Arda, Real Madrid karşısında Atletico'yu favori gösterdi.

Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, pazar günü Real Madrid'e karşı oynayacakları lig maçında favori oldukları söyledi.

Marca gazetesinin ilk sayfasında röportajı yer alan Arda Turan, "Derbide favoriden bahsetmek zor ama Calderon'da, evimizde oynadığımızdan favori biziz" dedi.

Real Madrid'e karşı nasıl kazanıldığını iki maçta gösterdiklerini ifade eden milli futbolcu, "Her şeyimizi sahaya koyup, terimizi, kanımızı döküp, mücadele etmeliyiz. Bildiğimiz gibi oynamalıyız. Onların daha yetenekli futbolcuları var biz ise daha cesuruz. Korkmuyoruz. Ligde ve kupada daha önceden kazandık. Atleticolu bir futbolcu asla korkmamalı. Biz elbetteki kazanacağımıza, tarihi değiştireceğimize inanıyoruz. Bu takım arkadaşlarımla kime karşı oynarsak oynayalım her zaman inancımız tam" ifadelerini kullandı.

Kral Kupası'nda (Copa del Rey) Real Madrid'e elendikleri maçlarda kötü oynadıklarını belirten Arda Turan, "Bu kez adam gibi oynayacağız" dedi.

Atletico'nun "bir Real Madrid ya da Barcelona olmadığını" ifade eden milli futbolcu, "Onlar topla çok daha fazla oynuyorlar. Biz fiziki yanı daha önde olan bir takımız. Bu seviyede oynayınca bazen düşüş yaşamak normal. Sezon boyunca iniş ve çıkışlar olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Milli futbolcu, "Bireysel olarak düşünürsen asla Real Madrid ve ya Barcelona seviyesinde olamayız. Ama biz takım olarak düşünmeliyiz. Sahada yapmamız gerekenleri yaparsak, daha önemli oluruz" ifadesini kullandı.

- "Asla Atletico dışında bir takım düşünmedim"

"Asla Atletico dışında başka bir takımda oynamayı düşünmedim" diyen Arda Turan, takımının Real Madrid veya Barcelona'ya "özenmemesi gerektiğini" savundu.

Teknik direktör Diego Simeone'den de övgü dolu sözlerle bahseden Arda, "Her detayı çalışan biri. Yüreğiyle konuşuyor. En önemlisi iyi bir insan. Başınıza bir gün bir şey gelirse sizi asla terk etmez. Bizim yeteneğimize saygı gösteriyor. Her zaman daha fazla mücadele etmemiz gerektiğini söylüyor. Eğer her şeyimizi verirsek, kazanacağımıza bizi ikna etti" dedi.

Vicente Calderon Stadı'nda Atleticolu taraftarların "Arda Turan" şeklinde tezahürat yapmalarının hoşuna gittiğini kaydeden Arda, "Kendimi sanki çok iyi bir futbolcu gibi hissediyorum" diye ekledi.

Milli futbolcu, sezonun kalan bölümünde "Lig mi, UEFA Şampiyonlar Ligi kupası mı?" sorusuna ise "Her ikisi de ama illa birini seçmem gerekirse Şampiyonlar Ligi" cevabını verdi. Atleticolu futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda 1-0 kazandıkları maçtan sonra Milan karşısında turu atlama şanslarının yarı yarıya olduğunu öne sürdü.

Öte yandan, röportaj sırasında Arda'nın yanına gelen takım arkadaşı Juanfran'ın "Arda the best" (Arda en iyisi) demesi de haberde ayrıntı olarak yer aldı.

La Liga'nın 26. haftasındaki Atletico Madrid-Real Madrid maçı yarın TSİ 18.00'da oynanacak. Maç öncesi Real Madrid 63 puanla lider, Atletico Madrid ise 60 puanla, averaj farkıyla Barcelona'nın ardından 3. sırada yer alıyor.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
UEFA'dan 76 kulübe soruşturma
Yükleniyor lütfen bekleyiniz